Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

PSG-spelarna vågar inte titta Zlatan i ögonen

Zlatan sätter skräck i sina lagkamrater i PSG.
1 av 5

Zlatan sätter skräck i sina lagkamrater i PSG.

SPORTPIXPRESS / BILDBYRÅN

Enligt franska uppgifter vågar inte lagkamraterna kolla honom i ögonen.
2 av 5

Enligt franska uppgifter vågar inte lagkamraterna kolla honom i ögonen.

BILDBYRÅN

Zlatan kan vara skräckinjagande.
3 av 5

Zlatan kan vara skräckinjagande.

BildbyråŒn / Icon Sport

Förre lagkamraten El Shaarawy i Milan säger att man måste passa Zlatan, annars skäller han på sina lagkamrater.
4 av 5

Förre lagkamraten El Shaarawy i Milan säger att man måste passa Zlatan, annars skäller han på sina lagkamrater.

Ap/SCANPIX

Det hettar till kring Zlatan i PSG.
5 av 5

Det hettar till kring Zlatan i PSG.

Fred Marvaux / Bildbyrån

Sport | 29/11/2012 09:33

Zlatan gör succé i Frankrike – men hur omtyckt är han egentligen bland lagkamraterna? Enligt franska uppgifter vågar ingen lagkamrat kolla honom i ögonen längre.

PARIS. 14 mål på 17 matcher. Zlatan Ibrahimovic, 31, är kungen av Paris. Frågan är bara om hans vanligtvis stora ego har växt sig för stort i Frankrikes huvudstad?

Nu kommer nämligen uppgifter från Paris att lagkamraterna i PSG, till och med hans bästis Maxwell, är rädda för sin gigant i anfallet.

Den franska tidningen Le Parisien kallar honom för en "halvängel" och en "halvdjävul". 

Enligt tidningen vågar lagkamraterna inte ens kolla Zlatan i ögonen längre och hans irritation på lagkamraterna kan ta sig i uttryck på flera olika sätt: en mörk blick mot Nenê, ilskna gestikuleringar mot Blaise Matuidi eller en förolämpning mot Maxwell för en dålig bollbehandling. 

"Passa Zlatan – annars skäller han"

Just Matuidi har tagit emot mycket skit från Zlatan – särskilt i början av säsongen. "Vad är det här för skitpassning?", ska han ha skrikit till honom. 

Den gamle lagkamraten, Milans underbarn Stephan El Shaarawy – som också sitter på ett ego stort nog att dela med sig till en mindre nation – beskriver hur man bäst behagar Zlatan.

– Hemligheten med Zlatan är att passa honom bollen, annars börjar han skälla, säger han enligt Le Parisien.

Programledaren för franska Canal plus, Patrick Guillou säger att beteendet finns i Zlatans "blod och hans heta karaktär" men tror att laget kan hämmas av hans framfart.

– Vissa känner sig tvingade att passa honom bollen, förmodligen av rädsla för att bli straffade, trots att det kanske inte är den bästa lösningen, säger han enligt tidningen.

"Alla tittar ner när han kommer"

Enligt en anonym spelare i laget konfronterar aldrig världens nästbäst betalde tränare, Carlo Ancelotti, Zlatan – åtminstone inte inför lagkamraterna.

– Tränaren tillrättavisar aldrig honom i omklädningsrummet, men de har ofta samtal på tu man hand. Kanske säger han andra saker till honom då, säger spelaren till tidningen.

En sak är säker – ingen av lagkamraterna vågar stå upp mot den svenske stjärnan.

– Alla tittar ner när han kommer, säger lagkamraten enligt Le Parisien

Men det kan vara svårt att tillrättavisa någon som är lagets överlägset bästa spelare – eller vad säger ni efter hans insats i senaste ligamatchen mot Troyes?