Zlatan sätter skräck i sina lagkamrater i PSG.
1 av 5
Zlatan sätter skräck i sina lagkamrater i PSG. - Foto: SPORTPIXPRESS / BILDBYRÅN
Enligt franska uppgifter vågar inte lagkamraterna kolla honom i ögonen.
2 av 5
Enligt franska uppgifter vågar inte lagkamraterna kolla honom i ögonen. - Foto: BILDBYRÅN
Zlatan kan vara skräckinjagande.
3 av 5
Zlatan kan vara skräckinjagande. - Foto: BildbyråŒn / Icon Sport
Förre lagkamraten El Shaarawy i Milan säger att man måste passa Zlatan, annars skäller han på sina lagkamrater.
4 av 5
Förre lagkamraten El Shaarawy i Milan säger att man måste passa Zlatan, annars skäller han på sina lagkamrater. - Foto: Ap/SCANPIX
Det hettar till kring Zlatan i PSG.
5 av 5
Det hettar till kring Zlatan i PSG. - Foto: Fred Marvaux / Bildbyrån

PSG-spelarna vågar inte titta Zlatan i ögonen

Zlatan gör succé i Frankrike – men hur omtyckt är han egentligen bland lagkamraterna? Enligt franska uppgifter vågar ingen lagkamrat kolla honom i ögonen längre.


"Mina söner spelar bättre än er"

I halvtidsvilan när Paris Saint-Germain mötte Troyes i helgen ska Zlatan ha rasat på sina lagkamrater och skrikit: "Till och med mina söner spelar bättre än er" i omklädningsrummet. Nu vann PSG, mycket tack vare Zlatans två mål och två assist, med 4–0 – men det pyr verkligen bland hans lagkamrater i sitt nya lag nu. 

PARIS. 14 mål på 17 matcher. Zlatan Ibrahimovic, 31, är kungen av Paris. Frågan är bara om hans vanligtvis stora ego har växt sig för stort i Frankrikes huvudstad?

Nu kommer nämligen uppgifter från Paris att lagkamraterna i PSG, till och med hans bästis Maxwell, är rädda för sin gigant i anfallet.

Den franska tidningen Le Parisien kallar honom för en "halvängel" och en "halvdjävul". 

Enligt tidningen vågar lagkamraterna inte ens kolla Zlatan i ögonen längre och hans irritation på lagkamraterna kan ta sig i uttryck på flera olika sätt: en mörk blick mot Nenê, ilskna gestikuleringar mot Blaise Matuidi eller en förolämpning mot Maxwell för en dålig bollbehandling. 

"Passa Zlatan – annars skäller han"

Just Matuidi har tagit emot mycket skit från Zlatan – särskilt i början av säsongen. "Vad är det här för skitpassning?", ska han ha skrikit till honom. 

Den gamle lagkamraten, Milans underbarn Stephan El Shaarawy – som också sitter på ett ego stort nog att dela med sig till en mindre nation – beskriver hur man bäst behagar Zlatan.

– Hemligheten med Zlatan är att passa honom bollen, annars börjar han skälla, säger han enligt Le Parisien.

Programledaren för franska Canal plus, Patrick Guillou säger att beteendet finns i Zlatans "blod och hans heta karaktär" men tror att laget kan hämmas av hans framfart.

– Vissa känner sig tvingade att passa honom bollen, förmodligen av rädsla för att bli straffade, trots att det kanske inte är den bästa lösningen, säger han enligt tidningen.

"Alla tittar ner när han kommer"

Enligt en anonym spelare i laget konfronterar aldrig världens nästbäst betalde tränare, Carlo Ancelotti, Zlatan – åtminstone inte inför lagkamraterna.

– Tränaren tillrättavisar aldrig honom i omklädningsrummet, men de har ofta samtal på tu man hand. Kanske säger han andra saker till honom då, säger spelaren till tidningen.

En sak är säker – ingen av lagkamraterna vågar stå upp mot den svenske stjärnan.

– Alla tittar ner när han kommer, säger lagkamraten enligt Le Parisien

Men det kan vara svårt att tillrättavisa någon som är lagets överlägset bästa spelare – eller vad säger ni efter hans insats i senaste ligamatchen mot Troyes?


/
/
PSG
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ali: "Tensta har inte haft något fotbollsproffs"

2 timmar sedan

Minst tolv svenskar i NHL-slutspel

3 timmar sedan
Minst tolv svenskar, förmodligen betydligt fler, kommer att få spela NHL-slutspel. Det står klart sedan Florida, Boston, Carolina och Dallas har ordnat biljett efter tidigare klara New York Rangers.

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52
Häckens Champions League-resa har varit imponerande. Men nu är den över. Paris Saint-Germain vann returmötet i Paris med 3–0 och är vidare till semifinal med sammanlagt 5–1. Vi var inte riktigt nära i dag, säger mittfältaren Filippa Curmark till SVT.

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

igår 22:02
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

igår 21:48
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

igår 21:16
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.