Ingen bra start för Zlatan.
1 av 3
Ingen bra start för Zlatan. - Foto: © Bildbyrån - COP 75 - SWEDEN ONLY / BILDBYRÅN
Javier Pastore.
2 av 3
Javier Pastore. - Foto: © Bildbyrån - COP 75 - SWEDEN ONLY / BILDBYRÅN
Edison Cavani fick börja på bänken.
3 av 3
Edison Cavani fick börja på bänken. - Foto: © Bildbyrån - COP 75 - SWEDEN ONLY / BILDBYRÅN

Tung säsongsinledning för Zlatan och PSG

Zlatan Ibrahimovic stod för en assist till PSG:s enda mål men också för ett snöpligt misstag i ligapremiären mot Montpellier.


MONTPELLIER. Förra säsongen vann PSG Ligue 1 och Zlatan Ibrahimovic mer eller mindre lekte hem skytteligatiteln. Inledningen av den här säsongen var inte ens nära på lika bra. I en match full av avblåsningar fick de regerande mästarna bara med sig en poäng från bortamötet med Montpellier.

Ibrahimovic fick en tung start på den nya säsongen när han i den tionde minuten drällde med bollen på mittplan och Montpellier kunde gå till attack och ta ledningen genom Rémy Cabella. Överhuvudtaget såg den store svensken något seg ut i den första halvleken.

Assisterade till kvitteringen

Men det skulle bli bättre. Efter 15 minuters spel av den andra halvleken nådde Ibrahimovic högst i offensivt straffområde och hittade fram till polaren Maxwell som kunde slå in kvitteringen.

Ungefär tio minuter senare var det äntligen dags för supervärvningen Edison Cavani att debutera i PSG när han klev in i stället för Ezequiel Lavezzi och gjorde Ibrahimovic sällskap på topp.

Utvisning för Montpellier

Bara minuter senare blev situationen än mer kritisk för ett trött Montpellier när mittbacken Abdelhamid El Kaoutari visades ut efter att ha tilldelats ett andra gult kort efter en klumpig tackling.

Men trots det numerära överläget och det nya superanfallet på planen så blev det inga fler mål för PSG som alltså fick nöja sig med en poäng i premiären. Knappast den inledning på säsongen som nye managern Laurent Blanc hade önskat sig på förhand.

/
/
/
PSG
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ryska fäktare nobbar OS-kval

1 timme sedan

Skrällvinsten ger lyft på världsrankningen

1 timme sedan
Anton Källberg förbättrar sin tidigare toppnotering ytterligare. Nu är svensken tolva på världsrakningen i bordtennis.

Fylla på ungdomsturnering: "Förkastligt"

3 timmar sedan
Ledare för det finländska U17-landslaget i ishockey festade till det i samband med en turnering i Sverige – och spydde ner en buss. Nu planerar Finlands ishockeyförbund att anmäla händelsen. Det är helt förkastligt, säger Kimmo Oikarinen.

Chefernas Verstappen-tjafs: “Fokusera på ditt”

idag 14:42
Mercedes stallchef Toto Wolff flörtar fortsatt öppet med F1-världsmästaren Max Verstappen. Hans dito i Red Bull, Christian Horner, har tröttnat: Mercedes är sämre än stall som använder sig av sina egna motorer. Jag tycker det är dags att Toto fokuserar på sitt egna stall, snarare än förarmarknaden.

Pettersson näste NHL-spelare klar för VM

idag 14:28
Marcus Pettersson är näste NHL-spelare som är klar för spel med Tre Kronor i ishockey-VM.

Lukas om bytet: "Skidskytte är inte så enkelt"

idag 13:52
Johannes Lukas tackar för tiden han fick med Stina Nilsson. Även om succén uteblev. Man får inte tänka att skidskytte är så enkelt, säger landslagstränaren.