Torsdag 5 Aug
Stockholm

Bengt Andersson stoppas från spel

Stormålvakten stoppas från Öis match: "Vi fick avslag på hans ansökan."

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

När Örgryte i kväll tar emot Brommpojkarna var det tänkt att den gamle IFK Göteborg-målvakten Bengt Andersson skulle debutera i Öis. Men så sent som vid lunchtid på onsdagen kom det dystra beskedet att ansökningen om att få Andersson i spel inte gick igenom.

– Vi fick avslag på hans dispensansökan. Nu sätter ihop en överklagan som vi ska komma in med så fort som möjligt, säger Dick Last, sportchef i Örgryte, till Nyheter24.

Bengt Andersson var ett välkommet tillskott då båda målvakterna Nathan Coe och Peter Abrahamsson är skadade. Enda tillgängliga målvakt i truppen är därmed David Stenman. Samma Stenman som släppte in fem mål i premiären mot Gais. När Nyheter24 når David Stenman känner han inte till beskedet om Bengt Andersson. Helt plötsligt blir han varse att han kanske ska vakta målet mot BP.

– Trist för Bengan, men jag har alltid haft som mål att spela, säger Stenman.

Hur känner du inför att stå i ett sådant här kritiskt läge?

– Sämre än det gick senast kan det ju knappast gå.

Vem som i så fall sitter på bänken som reservmålvakt är ännu oklart. Sportchefen Dick Last har ett förflutet som allsvensk målvakt under ett flertal säsonger. Att han sätter sig på bänken är inte orealistiskt.

– Det är hypotetiska frågor än så länge, så vi får ta det lite senare, säger Last till Nyheter24.

Örgryte - Brommapojkarna, Gamla Ullevi, onsdag 20:00.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela