Kalmar vann mot Norrköping på Guldfågeln Arena

Efter en mållös första halvlek avgjorde Kalmar matchen mot Norrköping i andra halvlek. Till slut vann Kalmar söndagens hemmamatch i Allsvenskan med 2-1.

Mileta Rajovic stod för Kalmars avgörande mål på tilläggstid.

Första halvlek blev mållös och det dröjde till den 59:e minuten innan Victor Lind framspelad av Arnor Sigurdsson gav Norrköping ledningen.

Det såg länge ut att gå mot seger för Norrköping. Kvitteringen kom i slutminuterna, med tre minuter kvar att spela, när Deniz Hümmet slog till och gjorde mål för Kalmar på pass av Kevin Jensen.

Det matchavgörande målet för Kalmar kom direkt därefter när Mileta Rajovic på tilläggstid gjorde 2-1 på pass av Simon Skrabb. Rajovic fullbordade därmed lagets vändning.

Kalmar har två segrar, en oavgjord och två förluster och 7–9 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Norrköping har tre vinster och två förluster och 9–5 i målskillnad. Det här var Kalmars andra uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Norrköpings andra uddamålsförlust.

Det här betyder att Kalmar nu ligger på sjätte plats i tabellen, och Norrköping är på femte plats.

Söndag 4 juni 15.00 spelar Kalmar borta mot AIK. Norrköping möter Brommapojkarna hemma på Platinumcars Arena lördag 3 juni 17.30.

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg fortsätter imponera – är med i toppen

igår 20:44
Ludvig Åberg fortsätter visa upp stabilt spel i RBC Heritage, som avgörs i Hilton Head Island, South Carolina.

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

igår 19:54
Det blev succé för Patrik Kittel och hästen Touchdown i världscupfinalen i dressyrens fria program. Ritten räckt hela vägen till seger – Sveriges första på 26 år. Jag kan inte förstå vad som har hänt, säger Kittel i SVT efter segern. Favoriten, brittiska Charlotte Fry på hästen Everdale, diskades.

Finländsk revansch – svensk förlust i förlängning

igår 19:54
Seger i första matchen blev till förlust i den andra. Finland tog revansch på Tre Kronor och vann den andra landskampen inför VM med 2–1 efter förlängning. Oskarshamns Ahti Oksanen gjorde segermålet.