Äntligen poäng för Varberg mot Degerfors

Det blev fyra förluster i rad för Varberg i Allsvenskan i fotboll. Men borta mot Degerfors kom det efterlängtade trendbrottet, även om det inte blev seger. Matchen på Stora Valla slutade 1-1 (0-1).

I elfte minuten kom 0-1 till Varberg genom ett snöpligt självmål. Med en knapp halvtimme kvar att spela fick Elyas Bouzaiene träff på pass av Gustav Granath och kvitterade för Degerfors. Det fastställde slutresultatet till 1-1.

På stopptid fick Degerfors Christos Gravius rött kort, och fick spela med en man mindre sista minuterna.

Degerfors har en seger, två oavgjorda och två förluster och 6–12 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Varberg har en oavgjord och fyra förluster och 4–15 i målskillnad. Det här var Degerfors andra oavgjorda match den här säsongen.

I tabellen innebär det här att Degerfors nu ligger på tolfte plats. Varberg är på 16:e och sista plats.

Måndag 5 juni möter Degerfors Malmö FF borta 19.10 och Varberg möter Häcken hemma 19.00.