Hemmaseger för Häcken mot IFK Göteborg

Häcken vann hemma mot IFK Göteborg i Allsvenskan i fotboll. Matchen på måndagen slutade 4-1 (1-1).

Vinsten mot IFK Göteborg innebär att Häcken har fyra segrar i rad på hemmaplan.

Häcken fick en bra start på matchen. Lars Olden Larsen gjorde målet framspelad av Momodou Sonko, redan i 16:e minuten.

IFK Göteborg kvitterade till 1-1 i 34:e minuten, när Gustaf Norlin fick träff på pass av Marcus Berg. Direkt efter pausen slog Mikkel Rygaard Jensen till och gav Häcken ledningen på nytt.

I 55:e minuten slog Bénie Traore till, framspelad av Mikkel Rygaard Jensen och gjorde 3-1.

4-1-målet kom i slutminuterna, med tre minuter kvar att spela, när Pontus Dahbo slog till och gjorde mål på pass av Simon Gustafson. 4-1-målet blev matchens sista.

Häcken har två segrar, en oavgjord och två förluster och 12–6 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan IFK Göteborg har en vinst, tre oavgjorda och en förlust och 10–7 i målskillnad.

Det här betyder att Häcken ligger kvar på tredje plats i tabellen, och IFK Göteborg på 14:e plats.

Nästa motstånd för Häcken är Varberg. Lagen möts måndag 5 juni 19.00 på Påskbergsvallen. IFK Göteborg tar sig an Mjällby hemma lördag 3 juni 15.00.