Malmö FF ny serieledare efter seger

Malmö FF slog Degerfors hemma med 5-0 (2-0) och är ny serieledare i Allsvenskan i fotboll efter elva spelade matcher, två poäng före Elfsborg. Degerfors ligger på 13:e plats i tabellen.

Segern var Malmö FF:s åttonde på de senaste tio matcherna.

Malmö FF tog en tidig ledning. Hugo Larsson gjorde målet på pass av Hugo Bolin, redan i 17:e minuten.

Laget ökade ledningen till 2-0 på tilläggstid i första halvleken, genom Sebastian Nanasi framspelad av Taha Ali. Med en knapp halvtimme kvar att spela fick Sebastian Nanasi träff återigen framspelad av Taha Ali och ökade ledningen för Malmö FF.

I 68:e minuten nätade Stefano Vecchia, på pass av Taha Ali och gjorde 4-0.

Till slut kom också 5-0 genom Gabriel Busanello som ökade Malmö FF:s ledning på pass av Sören Rieks i 75:e minuten. 5-0-målet blev matchens sista.

Noterbart är att Malmö FF:s Taha Ali hade tre assists.

I nästa match möter Malmö FF Värnamo borta och Degerfors möter Kalmar borta. Båda matcherna spelas lördag 10 juni 15.00.