Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

"Har gått bättre än väntat"

Sport | 21/05/2009 06:32

Gaistalangen Pär Ericsson het inför derbyt mot Blåvitt.

Han blev målskytt redan sex minuter in på årets premiärmatch mot Örgryte. Motståndet höll visserligen superettanklass, men Gaistalangen Pär Ericssons allsvenska debut var utan tvekan en succé. Sedan dess har den unge anfallaren spelat från start i Gais samtliga matcher och gjort tre mål.

– Just nu är man mitt inne i det, och då vill man alltid prestera ännu bättre. Men frågar du mig under sommaruppehållet, så kommer jag nog att tycka att det har gått jättebra, säger han till Nyheter24.

Förra året spelade Ericsson för Degerfors när laget åkte ur superettan. Trots degraderingen imponerade 20-åringen tillräckligt för att Gais skulle värva honom till allsvenskan inför årets säsong.

–Jag visste inte riktigt vad jag skulle tro när jag kom, jag var ju ny i laget och vågade inte hoppas så mycket. Så visst har det gått bättre än väntat, säger Ericsson.

På torsdagen är det dags för årets kanske hetaste match för Gais och för lagets supportrar. Hemmaderbyt mot ärkerivalen IFK Göteborg. Och Pär Ericsson är förstås laddad inför sin första match mot Blåvitt.

– Det ska bli riktigt spännande. Det har snackats än hel del om det i laget.

Vad tror du om matchen?

–Det blir mycket kamp. Vi ska ut och kriga, det tror jag är modellen som gäller.

Blir det tre poäng?

– Ja, det satsar vi väl absolut på. Gais har slagit Blåvitt förr.

Gais - IFK Göteborg, Gamla Ullevi, Canal Plus Sport 1, klockan 17:00.

Skrivet av: