Elfsborg höll undan och vann mot Norrköping

Hemmalaget Elfsborg tog greppet om matchen mot Norrköping i första halvlek, och ledde med 2-0 i paus. I andra halvlek kom Norrköping närmare, men matchen i Allsvenskan i fotboll slutade 3-2 till Elfsborg.

Elfsborg fick en bra start på matchen. Ahmed Qasem gjorde målet framspelad av Michael Baidoo, redan i elfte minuten.

Laget gjorde 2-0 i 20:e minuten, genom Michael Baidoo på pass av Niklas Hult. Med en dryg halvtimme kvar att spela fick Jeppe Okkels träff framspelad av Ahmed Qasem och ökade ledningen för Elfsborg.

I 68:e minuten nätade Marco Lund, på pass av Jesper Ceesay och reducerade åt Norrköping.

Norrköping reducerade igen i 83:e minuten genom Vito Hammershøy-Mistrati framspelad av Arnor Traustason. 3-2-målet blev matchens sista.

Det här var Elfsborgs sjunde uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Norrköpings femte uddamålsförlust.

Det här betyder att Elfsborg är i fortsatt serieledning, med 48 poäng efter 21 matcher, och Norrköping på femte plats med 34 poäng.

Elfsborg tar sig an Värnamo i nästa match borta lördag 2 september 17.30. Norrköping möter Djurgården hemma söndag 3 september 17.30.