Malmö FF segrade mot Sirius på bortaplan

Malmö FF vann måndagens match borta mot Sirius i Allsvenskan i fotboll. I halvtid ledde laget med 2-1, en ledning som utökades i andra halvlek. Slutresultatet blev 3-1.

Malmö FF började bäst och gjorde 0-1 redan i matchupptakten. Efter bara två minuter slog Derek Cornelius till på pass av Sebastian Jörgensen.

Laget ökade ledningen till 0-2 efter en knapp halvtimmes spel, genom Oliver Berg.

Sirius reducerade till 1-2 på tilläggstid i första halvleken, genom Wessam Abou Ali på pass av Daniel Stensson. Det dröjde till den 74:e minuten innan Taha Ali ökade ledningen på pass av Lasse Berg Johnsen. 1-3-målet blev matchens sista.

Sirius har en vinst och fyra förluster och 6–8 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Malmö FF har tre vinster, en oavgjord och en förlust och 9–3 i målskillnad.

Sirius ligger på 14:e plats i tabellen efter matchen, medan Malmö FF ligger på andra plats.

Nästa motstånd för Sirius är Halmstad. Lagen möts lördag 2 september 15.00 på Örjans Vall. Malmö FF tar sig an IFK Göteborg hemma söndag 3 september 17.30.