Kalmar höll undan och vann mot Degerfors

Bortalaget Kalmar tog greppet om matchen mot Degerfors i första halvlek, och ledde med 3-0 i paus. I andra halvlek kom Degerfors närmare, men matchen i Allsvenskan i fotboll slutade 3-1 till Kalmar.

Segern var Kalmars fjärde på de senaste fem matcherna.

Kalmar fick en bra start på matchen. Simon Skrabb slog till på straff, redan i 14:e minuten.

Laget gjorde också 0-2 i slutminuterna av första halvlek, genom Deniz Hümmet framspelad av David Kristjan Olafsson.

Kalmar ökade ledningen till 0-3 på stopptid i första halvleken, genom Melker Hallberg. Direkt efter pausen nätade Gustav Lindgren framspelad av Hugo Bolin och reducerade åt Degerfors IF. Mer än så blev det dock inte för Degerfors.

I den 63:e minuten fick Degerfors Rasmus Örqvist utvisad, och fick spela med en man mindre sista 27 minuterna.

Med tre omgångar kvar är Degerfors på 15:e plats i tabellen, och Kalmar är på femte plats.

Degerfors tar sig an Varberg i nästa match borta lördag 28 oktober 17.30. Kalmar möter Värnamo hemma söndag 29 oktober 15.00.