Momodou Sonko fixade segern för Häcken

Det blev ett hattrick för Häckens Momodou Sonko i matchen mot Norrköping i Allsvenskan i fotboll. Häcken vann på hemmaplan med 4-1 (2-1). Edward Chilufya gjorde också ett mål för segrarna, målet för Norrköping gjordes av Christoffer Nyman.

Därmed har Häcken vunnit tolv matcher i rad på hemmaplan.

Häcken tog en tidig ledning. Momodou Sonko gjorde målet framspelad av Simon Gustafson, redan i elfte minuten.

Norrköping kvitterade till 1-1 i 22:a minuten, när Christoffer Nyman hittade rätt på pass av Arnor Traustason.

Häcken tog ledningen i slutminuterna av första halvlek, genom Edward Chilufya framspelad av Momodou Sonko. I 54:e minuten slog Momodou Sonko till ännu en gång, framspelad av Amor Layouni och gjorde 3-1.

I 74:e minuten ökade Momodou Sonko ledningen ytterligare på pass av Simon Gustafson. Sonko fullbordade därmed sitt hattrick. 4-1-målet blev matchens sista.

Häcken har tre segrar, en oavgjord och en förlust och 11–6 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Norrköping har en vinst, en oavgjord och tre förluster och 5–10 i målskillnad.

Med tre omgångar kvar är Häcken på tredje plats i tabellen, medan Norrköping är på sjunde plats.

Häcken möter Mjällby i nästa match borta söndag 29 oktober 15.00. Norrköping möter samma dag Malmö FF hemma.