Malmö FF vann – och toppar tabellen

Segern mot Varberg på hemmaplan innebär att Malmö FF nu är serieledare i Allsvenskan i fotboll, en poäng före Elfsborg. Elfsborg har dock en match mindre spelad. Malmö FF vann med 5-0 (1-0). Varberg ligger på 16:e plats i tabellen.

Matchen var mållös till Malmö FF tog ledningen i 35:e minuten, genom Sebastian Nanasi på pass av Gabriel Busanello. Laget ökade ledningen till 2-0 i 54:e minuten.

Med en dryg halvtimme kvar att spela fick Otto Rosengren träff framspelad av Lasse Berg Johnsen och ökade ledningen för Malmö FF.

Taha Ali ökade Malmö FF:s ledning framspelad av Otto Rosengren med knappa kvarten kvar.

Malmö FF gjorde också 5-0 genom Stefano Vecchia i 83:e minuten. Det fastställde slutresultatet till 5-0.

Malmö FF har fyra segrar och en förlust och 12–4 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Varbergs BoIS FC har fem förluster och 1–16 i målskillnad.

Malmö FF tar sig an Norrköping i nästa match borta söndag 29 oktober 15.00. Varberg möter Degerfors hemma lördag 28 oktober 17.30.