Seger för Mjällby mot Häcken efter sent avgörande

Efter en mållös första halvlek, tog Mjällby hem segern i matchen i Allsvenskan mot Häcken efter en stark andra halvlek. Söndagens match slutade 2-1 till Mjällby.

Inget av lagen fick in något mål under första halvlek, men efter pausen slog Noah Eile till framspelad av Jacob Bergström och gav Mjällby AIF ledningen.

Med en knapp halvtimme kvar att spela fick Herman Johansson träff på pass av Noah Eile och ökade ledningen för Mjällby.

Srdjan Hrstic reducerade för Häcken på pass av Samuel Gustafson med knappa kvarten kvar. Men mer än så orkade Häcken inte med.

Mjällby har en seger, en oavgjord och tre förluster och 5–7 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Häcken har två vinster, en oavgjord och två förluster och 9–6 i målskillnad. Det här var Mjällbys sjätte uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Häckens sjätte uddamålsförlust.

Med två omgångar kvar är Mjällby på nionde plats i tabellen, medan Häcken är på tredje plats.

Söndag 5 november möter Mjällby Brommapojkarna hemma 17.30 och Häcken möter Malmö FF hemma 15.00.