Ioannis Pittas poängräddare för AIK

Halmstads Viktor Granath gjorde 1-0 i första halvlek borta mot AIK i Allsvenskan. I andra halvlek jobbade sig AIK in i matchen, och kvitterade genom Ioannis Pittas med 15 minuter kvar av matchen. Några fler mål blev det inte, och matchen slutade 1-1.

Matchen blev den sjätte i rad utan seger för Halmstad.

Halmstad tog ledningen på tilläggstid i första halvleken, genom Viktor Granath på pass av Joel Allansson. Det dröjde till den 75:e minuten innan Ioannis Pittas på straff kvitterade för AIK Stockholm. Det fastställde slutresultatet till 1-1.

I den 75:e minuten fick Halmstads Marko Johansson rött kort, och fick spela med en man mindre sista 15 minuterna.

Det här var AIK:s åttonde oavgjorda match den här säsongen.

Med två omgångar kvar är AIK på elfte plats i tabellen, och Halmstad är på tolfte plats.

Nästa motstånd för AIK är IFK Göteborg. Lagen möts måndag 6 november 19.10 på Gamla Ullevi. Halmstad tar sig an Kalmar hemma söndag 5 november 15.00.