Djurgårdens IF förlorade mot IK Sirius
Djurgårdens IF förlorade mot IK Sirius - Foto: STELLA Pictures / STELLA Pictures/Johan Valkonen

Joakim Persson tremålskytt för Sirius

Joakim Persson stod för ett hattrick när Sirius besegrade Djurgården på bortaplan med 4-2 (1-1) i Allsvenskan i fotboll. Wessam Abou Ali gjorde också ett mål för segrarna, målen för Djurgården gjordes av Marcus Danielson och Felix Va.

Segern var Sirius sjätte på de senaste sju matcherna.

Matchen var mållös till Djurgården tog ledningen i 22:a minuten, genom Felix Va på pass av Magnus Eriksson.

Sirius kvitterade till 1-1 i slutet av första halvleken, genom Joakim Persson framspelad av Jakob Voelkerling Persson. Direkt efter pausen slog Joakim Persson till ännu en gång på pass av Tashreeq Matthews och gav laget ledningen.

I 52:a minuten slog Wessam Abou Ali till, framspelad av Joakim Persson och gjorde 1-3.

Med en knapp halvtimme kvar att spela nätade Marcus Danielson på straff och reducerade åt Djurgården. Fler mål än så blev det inte för Djurgården.

Sirius Joakim Persson gjorde 2-4 i 67:e minuten på pass av Tashreeq Matthews. Persson fullbordade därmed Sirius vändning och fullbordade därmed sitt hattrick. 2-4-målet blev matchens sista.

Med en omgång kvar är Djurgården på fjärde plats i tabellen, medan Sirius är på åttonde plats.

Nästa motstånd för Djurgården är Kalmar. Sirius tar sig an Norrköping hemma. Båda matcherna spelas söndag 12 november 15.00.