IF Elfsborg spelade lika mot Degerfors
IF Elfsborg spelade lika mot Degerfors - Foto: STELLA Pictures / STELLA Pictures/Therese Back

Degerfors klart för nedflyttning

Det blev oavgjort borta på Borås Arena mot Elfsborg, 2-2 (0-1). Med övriga resultat inräknade står det klart att det blir nedflyttning för Degerfors, som inte spelar i Allsvenskan i fotboll nästa säsong.

Det var sjätte matchen i rad utan förlust för Elfsborg.

Matchen var mållös till Degerfors IF tog ledningen i 39:e minuten, genom Seid Korac på pass av Gustav Granath. Med en dryg halvtimme kvar att spela nätade Sebastian Holmén framspelad av Jens Jakob Thomasen och kvitterade för Elfsborg.

Peter Gwargis gav Degerfors ledningen framspelad av Sebastian Ohlsson i 79:e minuten.

Kvitteringen kom på tilläggstid, när Noah Söderberg slog till och gjorde mål för Elfsborg framspelad av Johan Larsson. 2-2-målet blev matchens sista.

Det här var Elfsborgs fjärde oavgjorda match den här säsongen.

Med en omgång kvar är Elfsborg i serieledning, medan Degerfors är på 15:e plats.

På söndag 12 november 15.00 spelar Elfsborg borta mot Malmö FF, och Degerfors hemma mot Mjällby.