AIK vann mot IFK Värnamo
AIK vann mot IFK Värnamo - Foto: STELLA Pictures / STELLA Pictures/Magnus Liljegren

AIK vann trots uppryckning av Värnamo

Matchen mellan AIK och Värnamo i Allsvenskan slutade 3-1. Hemmalaget AIK hade greppet i första halvlek och ledde med 3-0 och lyckades hålla undan till seger, trots att Värnamo lyfte sig i andra halvlek.

AIK Stockholm gjorde första målet. Ioannis Pittas gjorde målet framspelad av Mads Døhr Thychosen, redan i 17:e minuten.

Laget gjorde också 2-0 i 19:e minuten, när Ioannis Pittas ännu en gång fick träff.

AIK ökade ledningen till 3-0 efter en dryg halvtimmes spel, genom Ioannis Pittas som med målet fullbordade sitt hattrick. Med en dryg halvtimme kvar att spela nätade Gustav Engvall på pass av Victor Larsson och reducerade åt Värnamo. Men mer än så orkade Värnamo inte med.

Resultaten i sista omgången innebär att AIK slutar på elfte plats och Värnamo på femte plats.