Brommapojkarna vann mot BK Häcken
Brommapojkarna vann mot BK Häcken - Foto: Daniel Bengtsson

Kvalspel för Brommapojkarna trots seger mot Häcken

Trots seger, 2-1 (0-1), på hemmaplan på söndagen mot Häcken tvingas Brommapojkarna kvala för att inte åka ur Allsvenskan i fotboll.

Zeidane Inoussa blev matchhjälte med sitt avgörande 2-1-mål efter 53 minuter.

Häcken tog ledningen strax före halvtidsvilan, genom Srdjan Hrstic framspelad av Edward Chilufya. Direkt efter pausen slog Wilmer Odefalk till på pass av Ludvig Fritzson och kvitterade för IF Brommapojkarna.

Brommapojkarna gjorde också 2-1 i 53:e minuten när Zeidane Inoussa slog till framspelad av Oscar Pettersson. Inoussa fullbordade därmed lagets vändning.

Det här var Brommapojkarnas femte uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Häckens sjunde uddamålsförlust.

Resultaten i sista omgången innebär att Brommapojkarna slutar på 14:e plats och Häcken på tredje plats.