Kalmar totalkrossade Djurgården

Stockholmarna mosades med hela 6-1 av Kalmar.

Djurgården har inga bra erfarenheter från Fredriksskans IP och i dag gick det inget vidare heller. Hemmalaget tog genast hand om taktpinnen och skapade matchens första farligheter redan efter par enstaka minuter.

Det första målet skulle inte hemmapubliken få vänta särskilt länge på. I den nionde minuten fick Kalmar ett gyllene läge att ta ledningen på en frispark strax utanför Djurgårdens straffområde – och som man tog den. Med ett underbart skott tvingade Rasmus Elm DIF-målvakten Pa Dembo Tourray att plocka bollen ur nätmaskorna.

Mitt bland den totala Kalmar-kontrollen hände det dock något. I den 35:e minuten lyckades stockholmarna från ingenstans alls att kvittera. Mattias Jonsson chippade kyligt över bollen bakom en chanslös Peter Wastå efter att ha blivit framspelad av Daniel Sjölund.

Resultatet höll sig till den andra halvleken där ett nytaggat och fartfyllt DIF kom in på planen. Gästerna skapade fler chanser och försvaret täppte till mycket bättre.

Det höll i några minuter. Kalmar tog återigen ledningen – och det var bara början av en blodig massaker. Med ett hårt och välpreciserat skott tog Rasmus Elm död på Djurgårdens hopp.

Minuterna därpå var det dags igen. Tobias Eriksson fick på ett underligt sätt en underbar volleyträff på bollen som borrade sig in i krysset.

Efter ett mål vardera av David Elm och Abiola Dauda samt ytterligare ett av Eriksson var totalförnedringen ännu en gång ett faktum.

Matchen slutade 6-1 till Kalmar som därmed fortsätter att terrorisera Djurgården.