Öis har derbyskräll mot IFK i sikte

Hareide: "Vet hur vi ska spela."


Inte en förlust på de fyra senaste matcherna. Och på söndagen vill Örgryte skrälla mot IFK Göteborg.

Tränare Åge Hareide vet hur laget ska lyckas – men tänker inte avslöja ett knyst.

– Vi har tittat en hel del på IFK Göteborg och vet hur vi ska spela, men jag vet inte riktigt om jag vill gå in på det här, säger Hareide till Öis hemsida.

– Vi har tränat på det hela veckan och det känns riktigt bra nu. Det finns lite ytor inom IFK Göteborg som vi ska försöka utnyttja.

Motståndarna IFK är nyligen hemkomna från Israel och cupmatchen mot Hapoel Tel Aviv. Trötta och utslitna hoppas Örgryte-tränaren.

– Vi hoppas att IFK Göteborg ska komma hem och vara lite trötta efter deras resa till Israel så inledningen på matchen kan komma att bli viktig.

Senast lagen möttes vann "Blåvitt" med förkrossande 3-0. IFK:s assisterande tränare Teddy Olausson förväntar sig dock tuffare motstånd den här gången.

– Öis är betydligt bättre nu än i våras och Santos och Allbäck längst fram är ett giftigt par, säger Olausson till klubbens hemsida.

I Örgryte är Sebastian Johansson och Björn Anklev båda avstängda i matchen. Jonathan Lindström och Markus Anderberg är sedan tidigare uppskrivna på lagets skadelista.

I Göteborg är Erik Lund avstängd. Skadade är Adam Johansson och Robin Söder.

Örgryte IS-IFK Göteborg, 16.00, PPV Sport 1.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Catch Me Nots succé tar Fredricson närmare Paris

Duplantis OS-plan – avstår klassisk tävling

2 timmar sedan
Säsongens stora mål: Försvara OS-guldet i Paris. På vägen dit väljer Armand Duplantis bort Oslo för Ostrava – och börjar säsongen i Xiamen. Det är första gången som jag tävlar i Kina, det är supercoolt och arenan känns overklig, säger stjärnan inför Diamond League-premiären.

Regn och gräsbrand störde F1-kvalet

2 timmar sedan
Tidigt i kvalet inför formel 1-sprinten i Shanghai blev det rödflagg för en gräsbrand bredvid banan, som dock släcktes snabbt.

Nagelsmann stannar: tysk förbundskapten över 2026

2 timmar sedan
Julian Nagelsmann kommer att leda Tyskland under VM 2026 i USA, Kanada och Mexiko.

Ica-butikens kaxiga hån: ”Halstabletter bra mot skånska"

3 timmar sedan
Ica Kvantum Skellefteå ritkar en rejäl känga mot alla skåningar och SAIK:s motståndare Rögle inför SM-finalen i hockey. – Ett säkert vårtecken, säger butikschefen Alexander Björck.

Trio diskas efter skandalen – lät kines vinna

3 timmar sedan
Topptrion i Pekings halvmaraton diskas och fråntas sina medaljer, meddelar arrangören. Hemmalöparen He Jien vann – efter att ha vinkats fram av en trio konkurrenter på upploppet.