Toppstrid i derbyskugga

- 09/08/2009, 14:00 -

Viktiga matcher för Kalmar, Helsingborg och Elfsborg.

I skuggan av derbyna i Stockholm och Göteborg spelas på söndagen tre andra allsvenska fotbollsmatcher.

På Örjans vall i Halmstad möter Halmstad BK det regerande mästarlaget Kalmar FF. Ett formstarkt Kalmar kommer till spel med ett, i princip, helt ordinarie lag. Halmstad saknar viktige brassen Anselmo som är skadad. Även Mikael Rosén och Emil Jensen har skadeproblem.

–Det brukar bli jämnt mot Halmstad. Vi går in till morgondagens match med bra självförtroende i truppen, säger Kalmartränaren Nanne Bergstrand till klubbens hemsida.

Några mil söder om Halmstad och Örjans vall möts samtidigt Helsingborg och Örebro på Olympia. En tuff uppgift för hemmalaget HIF. Örebro är inget dåligt lag och Helsingborg saknar i princip halva den ordinarie matchtruppen på grund av skador och avstängningar.

Henrik Larsson, Marcus Lantz, Andreas Landgren och Isaac Chansa är skadade. Christoffer Andersson, Ólafur Sklason och Joel Ekstrand är avstängda. Dessutom är det inte säkert att den halvskadade Rasmus Jönsson kan spela.

– Det är sällan som sådana här situationer uppkommer. Men de som får chans att spela när de mer erfarna spelarna är borta, brukar ofta höja sig ett snäpp. Jag tror nog vi kan bjuda Örebro på en bra match, säger HIF:s tränare Bosse Nilsson till klubbens hemsida.

Elfsborg, som också är med och slåss i den absoluta toppen av Allsvenskan, möter Gefle hemma på Borås Arena. En match som, på pappret, ska sluta med en enkel hemmaseger. Men Elfsborg ställer ett slitet och reservbetonat lag på benen efter veckans Europaäventyr.

Anders Svensson och Helgi Danielsson är avstängda. James Keene är sjuk och Martin Ericsson är skadad. Dessutom är motståndarna i Gefle vana vid konstgräs. Ett underlag som ju finns både i Borås och på Strömvallen i Gävle.

James Keenes frånvaro lär öppna för nyförvärvet Amadou Jawo i Elfsborgsanfallet. Jawo gjorde under våren stor succé i Gefles anfall, innan han, för ett par veckor sedan, såldes till Boråsklubben. Nu ställs han alltså mot sina gamla lagkamrater.

Halmstad - Kalmar, Örjans vall, PPV, klockan 18:00.

Helsingborg - Örebro, Olympia, PPV, klockan 18:00.

Elfsborg - Gefle, Borås Arena, PPV, klockan 18:00.

Skrivet av: