Allbäck och Santos gav Öis segern

Örgryte drog längsta strået mot Brommapojkarna på Grimsta.

I första halvlek mellan tabelljumbon Örgryte, som inte har något att förlora, och formsvaga Brommapojkarna, allt närmare bottenstriden och med allt att förlora, var det Örgryte som dominerade totalt.

Trots det fick lagen bara i väg varsitt avslut på mål i första halvlek. Men ett av dem gick in.

Det var i den första halvlekens slutskede som Marcus Allbäck fick ett bra läge efter en frisparkssituation och klippte till. Den rutinerade målskytten gjorde inget misstag och Öis kunde gå in till pausvila med en skön ledning i ryggen.

Allbäck, som åkte på en rejäl smäll i första halvlek, tvingas utgå efter 52 minuter och ersätts av Alvaro Santos. Och det var inte den enda smällen för Öis. Bara sex minuter senare kvitterar BP när Miiko Albornoz spelar fram Dalil Benyahia som sätter 1-1 bakom Bengt Andersson. Men Örgryte skulle komma tillbaka.

Båda lagen skapade därefter ett antal halvchanser men något riktigt spännande hände inte förrän i 85:e minuten. Alvaro Santos och Björn Anklev kombinerade fint och brassen kan till slut nicka in 2-1 för Örgryte på inlägg från nämnde Anklev.

Örgryte tar därmed sin andra raka seger och kanske finns det hopp om allsvensk existens också nästa år? Plötsligt är avstånder till Hammarby, på kvalplats, bara fem poäng. Och det råder ingen tvekan om att Bajens form är sämre än göteborgarnas.