Söndag 16 Maj
Stockholm

Romatalang till HIF

Romafostrade talangen Simone Palermo provtränar med Helsingborg.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

21-årige Simone Palermo är fostrad i Roma men den här veckan tränar han med Helsingborgs IF. Tränaren Bosse Nilsson hade ett pass med den unge italienaren på onsdagen.

– Han är en offensiv mittfältare. Lite allround så där, säger Nilsson till Nyheter 24.

Helsingborgs Totti?

– Ja, en halv Totti kanske, säger Nilsson skämtsamt.

Det blev åtta år i Roma. Det närmaste Palermo kom a-laget var när han från bänken fick se lagkamraterna förnedras med 1-7 av Man United i Champions League. För ett år sedan köptes han av Serie B-klubben Treviso. Klubben kånkade strax därpå och Palermo står nu kontraktslös.

Men att en ung italienare med bakgrund i Roma just nu försöker spela sig till ett kontrakt med Helsingborg kan ändå tyckas märkligt.

– Ja du får fråga Jesper (Jesper Jansson, sportchef) hur det gick till. Jag tror att det var via kontakter, säger Bosse Nilsson.

Palermo påstår själv att han alltid lockats av Sverige. Allsvenskan har utövat en märklig dragningskraft på den unge italienaren. Så märklig att han inte riktigt kan förklara den.

– Jag har alltid velat komma till Sverige och spela fotboll. Jag kan inte förklara varför. Det bara är så, säger han till Helsingborgs Dagblad.

Om en vecka avgör HIF om Palermo är intressant för klubben. I sånt fall krävs ett särskilt tillstånd av fotbollsförbundet för att han ska få spela för klubben.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela