Det luktar guld Gnaget

Obolo och Flavio fixade segern.

Det osar guld om Gnaget. På måndagskvällen slog de svåra Häcken med 0-2 på bortaplan. Medan Stockhomsrivalerna Hammarby och Djurgården förtvivlat försöker komma underfund med hur man gör mål har AIK en självklarhet i sitt spel som lovar gott.

När Hammarby och Djurgården stannar upp en bit utanför straffområdet och verkar fråga sig själva, "var det verkligen hit vi var på väg", tjurrusar AIK:s spelare rätt mot målet.

Brassen Flavio kom in i laget inför hösten. Och symptomatiskt nog har brassen inte haft några som helst problem att acklimatisera sig. Mot Häcken inledde han målskyttet med en lobb som via ett Häckenben seglade in i mål. Det är sånt som kallas gudflyt.

Däremot handlade det inte om flyt när Martin Mutumba, en minut senare, slet sig loss på vänsterkanten och slog ett distinkt inlägg som Obolo än mer distinkt nickade i mål.

– Vi är lite bättre och tar vara på chanserna i dag, säger tränaren Mikael Stahre i PPV.

Men Häcken var inte ofarligt. I första halvlek hade de en stolpträff. I andra halvlek producerade de mängder av chanser. Mathias Ranegie, Jonas Henriksson och Paulinho har gett Häcken en finurlig offensiv som är svår att värja sig mot. AIK såg boll efter boll vissla tätt över eller förbi Örlunds stolpar medan Häckenspelarnas frustration växte.

AIK verkade mest vänta på slutsignalen. Och när den kom stod AIK åter igen som segrare i årets allsvenska utan att ha övertygat så där värst mycket. Men vad gör de när man leder allsvenskan.

Och just det, den otroligt skadebenägne evige talangen Gabriel Özkan spelade nästan en hel match utan krämpor. Det måste vara något slags tecken.

– Jag tycker att han klarar av det hela matchen, mer eller mindre, säger Mikael Stahre.