Kruys riskerar avstängning och böter

- 17/09/2009, 15:02 -

Gjorde provocerande gester mot Djurgårdsfansen.

MFF:s Rick Kruys gjorde provocerande gester mot publiken i skandalmatchen på Stadion. Nu riskerar holländaren avstängning och böter.

– Det finns allmänna regler om klandervärt beteende och det kan straffas med allt från böter till avstängning beroende på hur allvarligt det är, säger fotbollsförbundets chefsjurist Krister Malmsten till Nyheter 24.

Om Kruys skulle bötfällas är det han själv som får betala boten. Hur lång avstängning som kan bli aktuell kan Malmsten inte uttala sig om i ett enskilt fall.

Djurgården har sagt att de vill pröva om Kruys på samma sätt som supportrar kan få tillträdesförbud till Stadion . Klubbens säkerhetsansvarige vill pröva om en spelare kan vara en ordningsrisk på samma sätt som en stökig supporter.

Men förbundets jurist tycker att Djurgården är ute och cyklar.

– Det tror jag inte är en framkomlig väg, säger Krister Malmsten.

Krister Malmsten vill inte uttala sig om Kruys beteende men har sett bilderna från matchen. För att förbundet ska kunna ta ställning till om Kruys ska bestraffas krävs det att någon skickar in en anmälan.

– Jag känner inte till att det har kommit in någon sådan, säger Krister Malmsten.

Mittfältaren Kruys hyssjade publiken och gjorde provocerande gester i samband med en hörnläggning på Stadion. Publiken, som precis fått se bortalaget MFF vända mot krislaget Djurgården, kastade in platsflaskor och strax efter klev två djurgårdssupportrar in på plan.

Matchen avbröts men återupptogs igen. Djurgården kan räkna med dryga böter för skandalscenerna.

Skrivet av: