Het tysk sänkte HIF

Helsingborg kom aldrig ikapp.

Michael Görlitz.

Där har ni den stora hjälten för Halmstad BK - som efter fyra raka förluster och målskillnad 2-12 åter är ett vinnande lag.

Den tyska mittfältsstjärnan sköt 1-0 till HBK efter 30 spelade minuter och han låg bakom spelvändningen när Anselmo chippade in 2-0 fem minuter in i den andra halvleken.

Helsingborg, ja de vaknade för sent.

Henrik Larsson och Marcus Lantz var tillbaka efter skadeuppehåll och det var just dessat två byten som var viktiga injektioner i den andra halvleken.

Just HIF-mittfältaren Lantz gav gästerna hopp på Örjans Vall.

Efter 60 spelade minuter drog han på från 20 meter och Magnus Bahne i HBK:s mål var chanslöst.

Skottet fram till 2-1 var nämligen hårt och mycket välplacerat.

Men det räckte inte.

Halmstad försvarade sig på ett bra sätt de sista femton minuterna och trycket från HIF avtog mer och mer.

Notabelt är att Helsingborg inte har vunnit på Örjans Vall på sex år...

HBK:s tre poäng, var viktiga.

Janne Anderssons mannar undviker nu bottenstriden och kan i stället blicka uppåt.