"Inte lätt fylla Tobbes skor"

- 23/09/2009, 09:30 -

Nicklas Bärkroth kan ersätta skyttekungen.

Under söndagens match mot Hammarby hände det som inte fick hända guldjagande IFK Göteborg. Skytteligaledaren Tobias Hysén linkade ut med en bristning i baksidan av låret.

Han skadade sig i samma sekund som han stänkte in sitt andra mål för kvällen och sitt fjortonde mål i årets allsvenska.

Men IFK Göteborg har en märklig förmåga att alltid slänga in en ersättare som leverar. Är det inte en lärare från superettan är det en fjunig tonåring de stoppar in i startelvan.

Nicklas Bärkroth var en av de där tonåringarna som överraskade alla med sitt mogna spel när han debuterade i allsvenskan mot BP, september 2007. 15-åringen blev då allsvenskans yngste spelare någonsin.

Nu är han den trolige ersättaren till Tobias Hysén.

– Det är inte lätt att ersätta Tobbe. Men det är någon annan som får kliva fram i stället, säger Bärkroth till Nyheter24.

På onsdagen möter de Örebro borta på det svårspelade konstgräset. Bärkroth vill inte avslöja om han kommer att starta matchen.

– Men jag är en av dem som konkurrerar om en plats.

Med ett poäng upp till AIK som leder allsvenskan är det bäddat för en rafflande guldstrid mellan storlagen.

– Det är klart att de har ett riktigt bra lag. Men vi är numret större, vi tar det ändå, säger Bärkroth.

Nicklas Bärkroth har varit förpassad till bänken den här säsongen. Han har bara fått starta en match men hunnit med 15 inhopp. Två mål har det blivit för tonåringen.

– Det är väl ungefär det jag hade hoppats på. Känns inte riktigt som jag är där än. Men det är klart att nu med alla skador så tycker man ju allt att man borde få spela.

Skrivet av: