Lördag 23 Okt
Stockholm

Henke sänkte Gnaget

Stor dramatik på Olympia.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

AIK hade chansen att rycka i guldstriden efter IFK:s mållösa möte med Örebro på onsdagen. Helsingborg har nog sjabblat bort guldstriden. Men nu var Henke tillbaka - och det märktes.

Strax innan halvtid vrickade talangen Rasmus Jönsson elegant bollen till en annan talang, Andreas Landgren, som med en bredsida passerade Daniel Örlund.

Bara någon minut senare var det dags igen. Henke Larsson la upp bollen för frispark snett utanför straffområdet. Han sköt ett skott som såg ut att gå rakt på Örlund. Men Örlund stod blixtstill och såg hur bollen rasslade in i maskorna bakom honom. Kanske var han skymd.

– Det är för dåligt där ute. Det känns inget speciellt och så ska det inte kännas i en sån här viktig match, säger AIK:s Nils-Eric Johansson till PPV i paus.

Och det var ett tänt AIK som kom ut i i andra havlek. Bojan Djordjic gestikulerade så att den mäktiga hårmannen flaxade när han inte fick ett domslut med sig. Sedan lyckades AIK trycka in en boll efter rörig situation. Jos Hoiveeld fick målet, men det kan ha varit ett självmål. Direkt efter målet sänkte Djordjic en röd med en tackling och kvitterade ut ett gult kort.

I 70 minuten var det dag för veteranen igen. Henke Larsson snappade upp en retur och stötte in 3-1. AIK radade upp chanser att reducera under en mäktig slutforcering, Daniel Andersson, som var tillbaka i Helsingborgs startelva, visade att han gärna är med och lirar igen. Men när Dulee Johnson friställdes och lyfte in 2-3 kunde Andersson inte göra någonting.

Efter reduceringen var AIK:s tryck massivt. Helsingborg lyckades dock hålla undan och var änligen ett vinnande lag igen. Tacka veteranerna Henrik Larsson och Daniel Andersson för det.

AIK missade chansen att dra förbi Blåvitt i guldstriden. Helsingborg gick upp på en sjätte plats.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela