Gefle vill vända trenden

"Vi spelar inte bra."


Gefle har rasat i allsvenskan de senaste fyra omgångarna och har fyra raka förluster och de mindre smickrande målskillnadssiffrorna 0-12.

Borta mot Brommapojkarna vill Mattias Hugosson och Gefle vända trenden.

– Vi kan fortfarande ta fler poäng än någonsin tidigare. Det SKA bli vinst mot Brommapojkarna, säger Hugosson.

Hugosson, en trotjänare i Gefle, tror inte endast att fyra tunga smällar beror på att spelet såväl defensivt som offensivt inte stämmer.

– Vi spelar inte bra men vi har haft otur med många av de här målen också. Hade det varit för tio matcher sedan hade kanske inte Malmös 1–0-mål varit ett mål till exempel. Den tog på en back, bytte riktning och gick i mål och det är sådana mål man kan ta i medgång, säger Hugosson och fortsätter:

– 0–12 i målskillnad är ju inte bra. Det har inte fungerat så bra sedan vi förlorade mot Örebro, självförtroendet har inte funnits där i de fyra senaste matcherna. Men vi har 31 poäng och det är jag otroligt nöjd med. Och jag tycker att vi har spelat riktigt bra hela våren och visat att vi skulle vara med mycket högre upp i tabellen egentligen, säger han till gd.se

Notabelt är att Mattias Hugosson har spelat alla Gefles allsvenska matcher sedan återkomsten år 2005.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Apple nära rättigheterna till nya klubblags-VM

Svensken återupptog karriären – hos CL-mästaren

Från målvaktstränare i Alingsås – till målvakt hos Champions League-mästaren Magdeburg. Mikael Aggefors, 39, är tillbaka i hetluften igen.

Nyberg klar som domare i fotbolls-EM

Herrlandslaget tog sig inte till fotbolls-EM i sommar, men en svensk domartrio får i alla fall göra resan till Tyskland. 35-årige huvuddomaren Glenn Nyberg är tillsammans med sina assisterande domare Andreas Söderkvist och Mahbod Beigi uttagna till EM, som inleds den 14 juni, skriver Aftonbladet.

Stark bästa svenska – nära OS efter majorsuccén

1 timme sedan
Maja Starks andraplats i årets första major, Chevron Championship, innebar samtidigt ett jättekliv mot OS i Paris. På världsrankningen klättrar Stark från 46:e till 28:e plats och hon är nu bästa svenska – precis före 29:an Linn Grant.

McDavid historisk – fem assist i målfesten

1 timme sedan
Det blev en målfest när Edmonton Oilers vann med 7–4 mot Los Angeles Kings i den första NHL-åttondelen – mycket tack vare Connor McDavid.

Åhman och Hellvig historiska nya världsettor

2 timmar sedan
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, fortsätter skriva historia.