Djurgården sumpade jättechans i slutsekunderna

Mållöst möte på Stadion.


Matchen mot Trelleborg slutade mållöst och oavgjort. Men i slutsekunderna fick Mikael Dahlberg ett drömläge. Från bara någon meter hade han fritt fram att nicka in målet som gett Djurgården lite hopp. Men nicken gick utanför.

– Det kändes som att jag kom för nära mål, säger Dahlberg i ppv.

Djurgårdsfansen hade utlovat en tyst kvart som protest mot klubbens usla tabelläge. Flera valde att inte gå ut på läkaren förrän en bra bit in på halvleken. Men visst kunde man höra en del sus i publiken när unge Phillip Hellquist forsade fram på kanten i inledningen av matchen.

Djurgården hade stuvat om rejält i startelvan och Hellquist och Dahlberg fick bilda anfallspar.

På mitten fick utfryste Prince Ikpe Ekong äntligen chansen. Men i första halvlek var det ändå formstarka Trelleborg som bjöd upp till dans.

I andra halvlek visade Prince Ikpe Ikong varför han borde vara med i startelvan. Mittfältarens skott träffade dock ribban. Sedan var det TFF:s tur att träffa virket när Peter Abelsson drog bollen i stolpen. Och så var det nicken i slutsekunderna - den som lär ge Micke Dahlberg svårt att sova i natt.

– Det kändes som att jag var för nära, så jag trodde att målvakten skulle komma upp Jag var beredd på en duell. Men så kom inte målvakten och då nådde jag inte riktigt upp. Men den bollen ska gå på mål, säger Dahlberg.

– Vi har satt oss i en situation som vi inte vill vara i. Nu är det upp till oss att reda ut det, säger Mikael Dahlberg i ppv.

Djurgården gick om Hammarby i tabellen. Men kvalplatsen förlorade de snabbt till Örgryte som krossade KFF i den sena lördagsmatchen.

Hammarby möter Brommapojkarna på söndag och kan ta tillbaka kvalplatsen om de får med sig minst en poäng från matchen.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Fylla på ungdomsturnering: "Förkastligt"

Chefernas Verstappen-tjafs: “Fokusera på ditt”

Mercedes stallchef Toto Wolff flörtar fortsatt öppet med F1-världsmästaren Max Verstappen. Hans dito i Red Bull, Christian Horner, har tröttnat: Mercedes är sämre än stall som använder sig av sina egna motorer. Jag tycker det är dags att Toto fokuserar på sitt egna stall, snarare än förarmarknaden.

Pettersson näste NHL-spelare klar för VM

Marcus Pettersson är näste NHL-spelare som är klar för spel med Tre Kronor i ishockey-VM.

Lukas om bytet: "Skidskytte är inte så enkelt"

1 timme sedan
Johannes Lukas tackar för tiden han fick med Stina Nilsson. Även om succén uteblev. Man får inte tänka att skidskytte är så enkelt, säger landslagstränaren.

Stina Nilsson byter sport – lägger av med skidskyttet

2 timmar sedan
Stina Nilsson lämnade en framgångsrik längdkarriär för att satsa på skidskytte. Nu byter hon sport igen.

VAR-domare anklagades av PL-klubb - ska döma EM

2 timmar sedan
Uefa ger VAR-domaren Stuart Attwell grönt ljus att döma EM i Tyskland i sommar. Detta efter att Attwell anklagats för att döma emot Nottingham Forest i matchen mot Everton.