Dif: "Att Backe figurerar skadar Djurgården"

Styrelseledamot Douglas Roos besvarar frågor om uppgifterna kring ny styrelse och ny tränare i Djurgården.


Hasse Backe ska bli ny tränare i Djurgården - och rädda kvar laget i allsvenskan.

Storfinansiären Tommy Jacobson ska in som ny ordförande och ska enligt egen utsago lägga grunden för en ljusare tid i Djurgården.

Dessa uppgifter har florerat de senaste dagarna i flera stora medier och Backe har bekräftat att Jacobson har kontaktat honom.

Men styrelseledamoten Douglas Roos förstår inte varför dessa uppgifter blivit så angelägna då de, enligt honom, saknar substans.

I detta nu avverkas ett extrainsatt styrelsemöte.

Så här går det att läsa på Djurgårdens hemsida:

Styrelsen för Djurgården Fotboll har fått in ett seriöst förslag till förstärkning av föreningens finanser. Det framlagda förslaget innehåller även förslag till förändring av styrelsens sammansättning. Styrelsen har därför beslutat att vid ett extra styrelsemöte i morgon, fredag, behandla det framlagda förslaget. Utgångspunkten för styrelsens beslut är att finna den bästa lösningen för Djurgården Fotbolls långsiktiga utveckling.

Douglas Roos säger följande om den senaste tidens turbulens:

–Det är märkligt att Hasse Backe är ute och pratar så mycket i media. Han har fått en förfrågan från Tommy Jacobson men nu råkar det vara så att Tommy Jacobson inte har någon formell position i Djurgården fotboll. Jacobson arbetar för ett riskkapitalbolag som förut har finansierat Djurgårdens spelarköp, säger han och fortsätter:

– Hasse Backe är en bra tränare och coach men att han hela tiden figurerar i media i detta avseende skadar Djurgården. Det skapar oro i vår spelartrupp och det skapar ytterligare turbulens i Djurgården. Det är något vi verkligen inte behöver idag.

Det talas om "ett räddningspaket" för Djurgården som Jacobson är hjärnan bakom, enligt flera tidningar, vad ingår i detta?

– Jacobson har inte kommit med något konkret förslag, jag hoppas att vi får en tydligare bild i dag efter styrelsemötet.

Att ett tränarnamn som Hasse Backe dykt upp i medierna, vad har nuvarande tränarduon Andreé Jeglertz och Steve Galloway tyckt till gällande det?

–Jag tror att André och Steve verkligen ogillar att det skrivs så mycket i medierna om detta. Det är riktigt illa att Jacobson har dragit hela denna pryl i medierna. Det skadar våra tränare och det skadar vår spelartrupp. Vi har fyra matcher kvar och denna typ av oro är inte välkommen i detta skede, avslutar Douglas Roos.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!