Söndag 5 Dec
Stockholm

Davies allvarligt skadad i dödskrasch

En person ska ha omkommit. Davies opereras just nu.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Hammarbys förre stjärna Charlie Davies opereras just nu på Washington Hospital Center MedStar för skador han ådragit sig i en bilkrasch. Enligt uppgift beräknade läkarna att operationen kommer att ta minst fem timmar.

En 22-årig kvinna dog innan räddningspersonal hunnit till platsen, enligt Washington Post. Ytterligare en person, förutom Davies, ska ha överlevt olyckan.

Olyckan inträffade i Washington på George Washington Memorial Parkway 03:15, lokal tid.

Charlie Davies befinner sig i USA för VM-kvalspel med landslaget. Enligt en lokal polisman tappade föraren kontrollen över bilen som sladdade in i ett metallräcke. Enligt tidningen är det oklart om Davies körde bilen eller om han var passagerare.

Bilder på en amerikansk nyhetssajt visar en totaldemolerad bil som har klyvts mitt itu.

Charlie Davies skador ska inte vara livshotande.

– Som ett lag är vi ledsna över det här nyheterna. Vi tänker på och ber för Charlie och Charlies familj och andra involverade ... Det var ett hårt slag för alla oss, säger förbundskaptenen Bob Bradley som tidigare under dagen informerade resten av laget om olyckan.

Det finns ingen information om vilka skador Davies fått. Men hans tillstånd ska vara stabilt.

Den avlidna 22-åriga kvinnan heter Ashley J.Roberta och kommer från Phoenix. Hon är vän med Los Angeles Galaxys anfallare Alecko Eskandarian och ska ha mejlat honom tidigare under dagen för att berätta att hon skulle ut med några vänner. Eskandarian såg inte mejlet förrän senare.

– Jag är helt förstörd. Det känns hemskt med Charlie och det känns hemskt med min vän och hennes familj. Det har varit en tuff dag, säger Eskandarian, enligt Soccernet.

Redan VM-klara USA ska möta Costa Rica i en VM-kvalmatch på onsdagskvällen. På lördagskvällen spelade Davies fram till ett av målen när USA slog Honduras med 3-2.

Den vindsnabbe anfallaren blev Hammarbys fixstjärna innan han i somras såldes till franska Souchaux för cirka 25 miljoner kronor och har spåtts en lysande framtid, både i klubblag och landslag.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela