Davies allvarligt skadad i dödskrasch

En person ska ha omkommit. Davies opereras just nu.


Hammarbys förre stjärna Charlie Davies opereras just nu på Washington Hospital Center MedStar för skador han ådragit sig i en bilkrasch. Enligt uppgift beräknade läkarna att operationen kommer att ta minst fem timmar.

En 22-årig kvinna dog innan räddningspersonal hunnit till platsen, enligt Washington Post. Ytterligare en person, förutom Davies, ska ha överlevt olyckan.

Olyckan inträffade i Washington på George Washington Memorial Parkway 03:15, lokal tid.

Charlie Davies befinner sig i USA för VM-kvalspel med landslaget. Enligt en lokal polisman tappade föraren kontrollen över bilen som sladdade in i ett metallräcke. Enligt tidningen är det oklart om Davies körde bilen eller om han var passagerare.

Bilder på en amerikansk nyhetssajt visar en totaldemolerad bil som har klyvts mitt itu.

Charlie Davies skador ska inte vara livshotande.

– Som ett lag är vi ledsna över det här nyheterna. Vi tänker på och ber för Charlie och Charlies familj och andra involverade ... Det var ett hårt slag för alla oss, säger förbundskaptenen Bob Bradley som tidigare under dagen informerade resten av laget om olyckan.

Det finns ingen information om vilka skador Davies fått. Men hans tillstånd ska vara stabilt.

Den avlidna 22-åriga kvinnan heter Ashley J.Roberta och kommer från Phoenix. Hon är vän med Los Angeles Galaxys anfallare Alecko Eskandarian och ska ha mejlat honom tidigare under dagen för att berätta att hon skulle ut med några vänner. Eskandarian såg inte mejlet förrän senare.

– Jag är helt förstörd. Det känns hemskt med Charlie och det känns hemskt med min vän och hennes familj. Det har varit en tuff dag, säger Eskandarian, enligt Soccernet.

Redan VM-klara USA ska möta Costa Rica i en VM-kvalmatch på onsdagskvällen. På lördagskvällen spelade Davies fram till ett av målen när USA slog Honduras med 3-2.

Den vindsnabbe anfallaren blev Hammarbys fixstjärna innan han i somras såldes till franska Souchaux för cirka 25 miljoner kronor och har spåtts en lysande framtid, både i klubblag och landslag.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

1 timme sedan

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

2 timmar sedan
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

2 timmar sedan
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

2 timmar sedan
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.

Rolfö petade Barcelona till semifinal

3 timmar sedan
Fridolina Rolfö gjorde ett av fotbollskarriärens enklaste mål. Det räckte för att skicka Barcelona till Champions League-semifinal efter en ny seger mot ett tappert kämpande Brann, 3–1 i matchen och 5–2 sammanlagt.

Svenskens galna dag – från birdiefest till haveri

igår 17:40
Påsken brukar symbolisera kasten mellan förtvivlan och hopp. Sebastian Söderbergs golfrunda på skärtorsdagen var vältajmad – och en av de galnare på Europatouren.