Lördag 27 Nov
Stockholm

Fans i protest mot banderoll

Flera klubbar upprörda över disciplinnämndens beslut att bötfälla Örgryte. Nu planerar du gemensam protestaktion.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Att Örgryte bötfälls efter en banderoll med texten "Frige Dawid Isaak" har väckt stor debatt i Fotbollssverige.

Den svensk-eritranske journalisten har suttit fängslad i Eritrea i åtta år och som stöd frontade Göteborgsklubben Öis med en banderoll under en hemmamatch mot Hammarby i somras.

Disciplinnämnden beslutade att böfälla Örgryte på 10 000 kronor efter att klubbens supportrarna brutit mot den bestämmelsen som säger att det inte får förekomma politiska budskap på svenska fotbollsläktare.

Nu planerar ilskna fans i andra klubbar att säkerställa en gemensam aktion.

I den stundande allsvenska omgången kan flera supporterföreningar komma att sätta upp liknande banderoller i protest mot nämndens beslut.

– Vi måste markera, säger Victor Capel, ordförande i Black Army (AIK).

Och det är fler som är upprörda:

– Jag kan inte se det som något annat än en provokation från Staffan Anderberg (vice ordförande) och disciplinnämnden. Någonstans måste det ha slagit slint. Man sitter på en annan planet och sysslar med det här. Det finns ingen som går på fotboll som tycker det här är okej, säger Frank Ågren, ordförande i Supporterunionen ett av fansens samarbetsorgan.

Även Djurgårdens supporterklubb kommer att agera.

– Det har mailats ganska friskt mellan olika supporterföreningar. Vi ska försöka komma på någon bra handling, säger Magnus Öhrman, ordförande i Järnkaminerna tlll Expressen.

Örgryte har lämnat in en överklagan mot disciplinnämndens beslut.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela