Davies flickvän: "Hjärnröntgen såg bra ut"

Nina Stavris berättar om stjärnans tillstånd här på Nyheter24.


Nyheter24 kan här nedan presentera exklusiva uppgifter om Davies tillstånd via hans flickvän Nina Stavris.

Den förre Hammarbystjärnan Charlie Davies vårdas vid Washington Hospital Center och vid hans sida finns hans far, syster, bror och flickvän. De anlände för två dagar sedan till huvudstaden från Kaliforninen.

Davies tillstånd efter den svåra olyckan i tisdags är fortsatt stabilt men allvarligt.

23-åringens bästa vän på hemmaplan, anfallsstjärnan i Bajen Nathan Paulse, har haft några omskakande dygn i Stockholm.

Han är i kontakt med Davies flera gånger i veckan sedan flytten till franska FC Sochaux och han beskriver den obehagliga känsla som spred sig genom kroppen när han fick höra om kraschen.

– Jag blev först väldigt chockad. Sen ville jag bara ha reda på hur han mådde. Jag tog rätt snabbt kontakt med Charlies flickvän, säger han till Nyheter24.

Den hjärnröntgen som nyligen genomfördes visade att han inte ådragit sig några blödningar invärtes.

Nina Stavris, 23 år, har tillryggalagt ett par dramatiska dygn vid pojkvännens, Charlie Davies, sida på sjukhuset. Hon har pendlat mellan hopp och förtvivlan.

Nina berättar ingående om sin älskades kamp mot smärtorna.

– Saker och ting har utvecklat sig väldigt bra i dag. Han är väldigt stabil och läkarna säger att hans allmänna hälsa och form hjälper honom väldigt mycket. De har även berättat att resultatet av hjärnröntgen såg bra ut.

– Han är väldigt lugn och stillsam på grund av alla medel i kroppen mot smärtan. Läkarna har dragit ned på doseringen då och då. Han har reagerat positivt på detta vilket känns bra, säger hon och fortsätter:

– Han klarade av att öppna ena ögat i morse och han ville så gärna prata men kunde inte på grund av andningstuben han har i halsen. Det är härligt att se hans vilja.

Enligt Nina Stavris kan Davies andas på egen hand men i säkerhetssyfte används fortfarande en respirator.

Det är ännu oklart vad som orsakade olyckan utanför Washington - men polisen misstänker brott.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ali: "Tensta har inte haft något fotbollsproffs"

2 timmar sedan

Minst tolv svenskar i NHL-slutspel

2 timmar sedan
Minst tolv svenskar, förmodligen betydligt fler, kommer att få spela NHL-slutspel. Det står klart sedan Florida, Boston, Carolina och Dallas har ordnat biljett efter tidigare klara New York Rangers.

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52
Häckens Champions League-resa har varit imponerande. Men nu är den över. Paris Saint-Germain vann returmötet i Paris med 3–0 och är vidare till semifinal med sammanlagt 5–1. Vi var inte riktigt nära i dag, säger mittfältaren Filippa Curmark till SVT.

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

igår 22:02
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

igår 21:48
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

igår 21:16
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.