Hammarby föll tungt

- 19/10/2009, 20:51 -

På nedflyttningsplats efter förlust mot Halmstad. HBK vann med 1-0.

Halmstad inledde bäst och formstarke Marcus Olsson hade en jättechans när ett inlägg damp ner framför hans fötter. Olsson missade dock bollen helt och det var symptomatiskt för en halvlek som var full av missade passningar och taffligt spel.

Hammarby lyckades vaska fram ett par halvchanser då Andreas Dahl fick chansen att måtta vid fasta situationer.

Andra halvleken lyckades Hammarbys hålla bollen i fler än tre passningar i rad flera gånger. Det var också det bästa laget kunde prestera. Så fort de grönvita kom över på HBK:s planhalva förvandlades de till korpenspelare. Noterbart är att Hammarby hade ett skott på mål på hela matchen.

HBK bidade sin tid fram till den 77 minuten då en lyra in i straffområdet damp ner framför Tim Sparvs fötter. Han skickade in bollen bakom inbytte Kristoffer Björklund i Hammarbys mål. Björklund var chanslös.

– Nu är vi förhoppningsvis säkra i allsvenskan så nu kan gå vidare med gott mod, säger TIm Sparv till PPV.

Rami Shaaban hade återigen tvingats av med en skada. Den här gången var det förmodligen en sträckning som ställde till det för målvakten.

Hammarby la väl in någon typ av extraväxel för att få till en kvittering men var så uddlöst att Halmstadbackarna aldrig behövde känna sig hotade. Nu ligger Örgryte i vinnarhålet i kampen om kvalplatsen. Halmstad är nog rätt tryggt i förvissningen att det blir allsvenskt spel nästa år också.

Skrivet av: