Så ska huliganerna stoppas

IFK och AIK gör det förbjudna - för att förhindra kaoset på söndag.


Polisen i Göteborg laddar för ett helvete på söndag.

Tiotusentals supportrar kommer att drabba samman på Göteborgs gator.

Förstärkningar har kallats in från Stockholm och Skåne. Och enligt flera insatta källor är det den största polisinsatsen sedan EU-toppmötet 2001, mer känt som Göteborgskravallerna där staden förvandlades till en fästning.

– Det är den största i år och den största på många år. Det är en mycket stor polisinsats, säger Erik Nord, kommenderingschef vid polisen i Västra Götaland, till TT.

– Jag har aldrig varit med om fotbollsmatch som har haft en större kommendering än den här, säger Nord utan att nämna några siffror.

Nu gör finallagen IFK Göteborg och AIK allt för att hjälpa polisen att kontrollera kaoset. Tillsammans har storklubbarna spelat in en video där man uppmanar fansen att tänka fotboll - inte slagsmål.

– Det är ge och ta, tuffa men hårda tag och väldigt lite gnäll mellan spelarna i matcherna mot AIK, säger IFK:s sportchef Håkan MIld i klippet.

Även Nicklas Carlsson, den förre AIK-profilen, medverkar i klippet.

– I mitt tycke är det de kanske två största klubbarna i Sverige, med enorma supportrar som skapar väldigt bra stämningen på arenan. Jag är övertygad om att det här kommer bli en riktig folkfest.

Se klippet: Låt matchen avgöras på planen - Då vinner fotbollen

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!