Fredag 30 Jul
Stockholm

"Levande" Rydström: "Vi sänker Djurgården"

Kalmar har gjort flest mål i Allsvenskan - Djurgården har släppt in flest.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Djurgårdens mardröm: I lagets viktigaste match på flera år möter de Kalmar. Ett synnerligen obehagligt lag ur ett stockholmarnas perspektiv.

– Vi har ingen dödsångest, så i jämförelse med dem som har det kommer ju vi att känna oss levande, säger Kalmars kapten Henrik Rydström till Nyheter24.

I våras var det slakt i Djurgårdens straffområde. Pa Dembo Touray var offret. Sex mål hann han släppa in innan blodbadet var över.

Nu siktar KFF på att knipa tredjeplatsen.

– De sätter säkert tre, men vi gör fem. Vi har ju öppna dörrar i försvaret nu mer. Vi kommer inte att ligga och bevaka någonting, säger Rydström.

Förra året vann KFF med 5-1 i vårmatchen. Dif har en historia av att klappa ihop totalt mot Nannes boys.

Rydström tror att ett fullsatt Stadion snarare kan stjälpa än hjälpa Dif.

– Det är ofta sånt som hjälper i en sån här match. Jag kommer ihåg 2002. Vi var redan klara för nedflyttning och mötte IFK borta i sista matchen. IFK balanserade där nere. Vi kunde spela helt utan press, säger han.

Hur gick det då? Jo, Kalmar vann med 2-0.

Dif har inte vunnit mot Kalmar på tre år. Våren 2006 hette matchhjälten Stefan Batan. Den här gången krävs det att någon annan kliver fram.

Rydström poängterar samtidigt att han helst ser att Djurgården blir kvar i allsvenskan.

– Kan de klara sig om vi slår dem så är det bäst. Drömscenariot är att vi vinner samtidigt som Örgryte förlorar mot Gefle. Då får Djurgården kvalplatsen ändå.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela