Furuseth vill hjälpa Bajen

- 04/11/2009, 14:40 -

"Det är klart att mitt Hammarbyhjärta blöder".

Det senaste året har Petter Furuseth varit utlånad till Assyriska från norska Lyn. Planen är att återvända till Oslo.

Men mittfältaren är inte främmande för en comeback i Bajen.

– En stor del av mitt Hammarbyhjärta vill ju hjälpa klubben. Men det är en hypotetisk fråga. Först och främst vill jag hjälpa Assyriska. Sedan får vi se vad som händer, säger han.

Petter Furuseth lämnade Hammarby efter säsongen 2006 strax efter tränaren Anders Linderoth. Raset som nu slutat i superettan hade inletts.

– Vi hade ett jäkla bra lag på den tiden med mogna och vuxna spelare blandat med ungdomar. När jag kom dit hade Linderoth redan spelat ihop ett lag under ett par år, säger han.

Under Furuseths år i klubben nosade Hammarby flera gånger på guldet. Sedan gick det snabbt utför.

2009 blev misären komplett med en degradering till superettan. När Linderoth försvann kom Tony Gustavsson in i klubben.

Ihärdiga rykten skvallrade om en konflikt mellan Petter Furuseth och Gustavsson.

– Jag hade ju en jättefin tid med Linderoth. Jag kände att det skulle bli en stor ändring med tränare och så, men jag visste inte hur stor. Sedan har spelare som Petter Andersson, Runström och Max (von Schlebrügge) försvunnit utan att man lyckats ersätta dem.

Hammarby är ett lag i ekonomisk kris. En delförklaring från Hammarbys ledning är att spelarlönerna skenade iväg under Linderoths tid.

Pengarna från alla spelarförsäljningarna har gått till att fylla svarta hål.

En förklaring Furuseth inte köper.

– Jag är ju fortfarade lite insatt i klubben. Vad jag har hört så är det spelare som har fått lika höga löner i år utan att prestera. Jag vill inte påstå att vi hade särskilt höga löner, säger PFO.

Skrivet av: