Jeglertz rädsla - sin egen spelare

- 04/11/2009, 14:09 -

Andrée Jeglertz inför ödesmatcherna mot Assyriska. Tränaren varnar för Batan - som fortfarande tillhör Djurgården.

Under säsongen var Andrée Jeglertz en pressad man. När Nyheter24 når honom inför kvalet har något hänt. Plötsligt finns det glädje i hans röst.

Andrée Jeglertz utvecklar tankar och resonerar kring ödeskvalet mot Assyriska. Det märks att Djurgårdens tre raka vinster har gett tränaren råg i ryggen.

– Det känns väldigt målmedvetet nu. Vi har ett starkt självförtroende från de tre avslutande matcherna i allsvenskan, säger Jeglertz.

Allsvenska lag brukar falla i kvalet. Inte sedan 2004 har ett allsvenskt lag gått segrande ur ett kval.

Men Jeglertz oroar sig inte för den dystra statistiken.

– Det är lite skillnad. Vi har vunnit tre raka och har en positiv trend. Andra lag kommer ofta från en dålig period där de halkat ner på kvalplatsen.

Djurgården börjar borta. Inför Assyriskas passionerade supportrar på konstgräset i Södertälje.

– Vi har tränat på konstgräs, dessutom har vi kört på det hela vintern. Att det är fanatiska fans måste vi helt enkelt koppla bort.

– Som elitfotbollsspelare kan man inte haka upp sig på yttre omständigheter som att det blir snöblandat regn. Börjar man lägga energi på sånt blir man en svajig spelare, säger Jeglertz.

Jeglertz har bra koll på Assyriska och har ägnat de senaste dagarna åt att kolla på videos med laget.

Är det några spelare ni måste ha extra koll på?

– Det är klart att en sån som Göran Marklund är otroligt viktig för deras spel. Sedan kan en spelare som Stefan Batan, som varit hos oss, stå för mycket energi.

Stefan Batan är utlånad till Assyriska från Djurgården.

Skrivet av: