Skilda världar för splittrad tränarduo

- 08/11/2009, 21:10 -

Jeglertz firar att Djurgården blir kvar i allsvenskan. Lukic deppar över att Qviding rasat ner i ettan.

När det stormade som värst kring Djurgården i somras valde nygamle tränaren Zoran Lukic att hoppa av. Mellan raderna kunde man rätt enkelt utläsa att samarbetet med Andrée Jeglertz inte fungerade friktionsfritt.

Den berömda Djurgårdsmanualen med 4-3-3 som budord skrotades. Sportchefen Göran Aral stuvades undan någonstans på kansliet. Jeglertz blev ensam huvudtränare och tog in Djurgårdslegendaren Steve Galloway som assisterande.

Lukic återvände i stället till Qviding där han fick en övergripande roll för att se över träning, organisation och spelarrekryteringar. Men Lukic närvaro gav inget lyft. Nästa år väntar spel i ettan för nedflyttade Qviding.

Jeglertz harvade vidare i Djurgården samtidigt som mediadrevet kring klubben blev värre och värre. Kaos på plan och kaos i styrelsen.

En maktkamp mellan styrelsefalanger som fördes via media gjorde redan uppretade Djurgårdsfans vansinniga.

På söndagen fick Jeglertz sin revansch. Tränaren kunde inte hålla tillbaka tårarna när Djurgården gnetat sig till nytt allsvenskt kontrakt efter 3-0 mot AssyriskaStadion.

– Efter allt vi gått igenom och som man har slitit så är det här fantastiskt. Det är underbart, sa en rörd Jeglertz i TV4.

Assisterande tränaren Steve Galloway kom fram och gav honom en lång varm kram samtidigt som supportrar firade med spelarna på plan.

Nu kan Djurgården börja rusta för att bli ett allsvenskt topplag igen. Lukic får fokusera på att plocka upp Qviding från ettan.

Skrivet av: