Söndag 24 Okt
Stockholm

Jacobson ny ordförande i DIF

Djurgårdens styrelse avgick – Tommy Jacobson ny ordförande.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Efter säsonges fiasko står det nu klart att Djurgårdens styrelse avgår. Redan i går stod det klart att styrelsemedlemmen Magnus Forssblad lämnade klubben. Nu följer alltså den resterande styrelsen med.

I ett extrainkallat föreningsmöte blev det klart att DIF får en ny styrelse med en väntat person i spetsen.

Tommy Jacobson blir Djurgårdens nye ordförande och tar därmed över Per Darnells temporära plats. Finansmannen har varit verksam i klubben i flera år. Han var bland annat ordförande i DFAB.

– Jag är hedrad. Det här är det finaste uppdrag som finns, sade den nyvalde ordföranden efter omröstningen, som vann med en jordskredsseger. Till slut behövdes det till och med ingen rösträkning för att komma fram till att Jacobson stod som segrare.

Ungefär 500 medlemmar fanns på plats när den nya styrelsen valdes. Jacobson lovade att göra allt för att ta DIF till nya höjder.

– Jag ska ärligt göra allt för att få ert förtroende. Vi måste ena föreningen.

Samtidigt hoppar den 67-årige Ingvar "Putte" Carlsson in som sportchef. Övriga styrelsemedlemmarna blir Ellinor Persson och Lars-Erik Sjöberg. Gustav Thörngren, tidigare i styrelsen, blir suppleant.

I den avgående styrelsen ingår Per Darnell, Ellinor Persson, Douglas Roos, Christer Haglund, Johan Qviberg, Gustav Thörngren och Per-Erik Hasslert.

Tommy Jacobson har tidigare lovat att pumpa in 25 miljoner kronor till klubben för att hjälpa DIF upp på fötterna igen.

Samtidigt tar den förre DIF-ordförande, Bosse Lundquist, en roll inom DIF-handboll. Nästa mål är att snabbt ta handbollslaget från division ett norra och att ta SM-guld inom fem år.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela