Så laddar AIK för nya guld

Åker till Singapore för att svetsa samman truppen.


Årets försäsongsläger i Sydafrika lade grunden till AIK:s succésäsong där man tog hem både Allsvenskan och Svenska Cupen.

Nu blir det en favorit i repris - men den här gången i Singapore. Mellan den 12 och 23 januari befinner sig AIK:s trupp i Sydostasiens minsta land för att bygga laget som ska försvara gulden och ta sig till Champions League.

– När man åker bort med ett lag har man möjligheter att både träna och samtidigt ha spelarna tillgängliga 24 timmar om dygnet vilket leder till fler samlingar och en uppstart på säsongen. Lägret i Sydafrika var väldigt viktigt för oss inför den här säsongen och det kommer bli ett viktigt avstamp inför kommande säsong, säger tränaren Micke Stahre till klubbens hemsida.

På torsdag avslutas den här säsongen och AIK-spelarna får ledigt hela december. I början av januari kör guldlaget igång igen.

– Den 4 januari kör vi igång och den första veckan kommer vi att vara på Bosön och göra en fysisk inventering samt att komma igång med kropparna. Måndagen den 11 januari kommer vi att vara på Skytteholms IP och då finns det möjlighet att se spelarna innan vi åker på läger.

Säsongen inleds sedan med ännu ett gigantmatch mellan AIK och IFK Göteborg.

– Det blir ett bra genrep då vi möter dem som jagade oss mest av alla, så det blir en bra match, tävlingsmatch och allt. Det blir ett perfekt genrep inför den allsvenska starten, säger Stahre till AIK:s hemsida.

AIK:s försäsongsschema 2010

21/1 Motstånd ej klart (läger 12-23/1), Singapore

29/1 Rosenborg BK-AIK, Lerkendal, Trondheim

6/2 AIK-IFK Norrköping, Skytteholms IP

12/2 AIK-Örebro SK, Finland, inomhus

14/2 HJK Helsingfors-AIK, Finland, inomhus

20/2 AIK-Kalmar FF, Skytteholms IP

21/2 Vasalunds IF-AIK, Skytteholms IP

27/2 AIK-FC Flora, Skytteholms IP *

3/3 AIK-Syrianska FC, Skytteholms IP

7/3 AIK-IFK Göteborg (Supercupen), Råsunda Fotbollstadion

* Denna match spelas endast om AIK ej är på läger, match mot annat motstånd genomförs på lägret i sådant fall.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Hirscher gör comeback – för Nederländerna

1 timme sedan

Forsberg med matchavgörande målet: "En specialare"

2 timmar sedan
Filip Forsberg fortsätter leverera för sitt Nashville Predators i NHL-ishockeyn. I den andra åttondelsfinalen mot Vancouver gjorde svensken det matchavgörande målet, och segern gör att Nashville utjämnar serien till 1–1 i matcher. Det var en specialare hemifrån Åkerö-rinken, säger Forsberg till Aftonbladet.

Florida vann efter galna räddningar

idag 05:36
Två spektakulära ingripanden i målburen var den stora snackisen efter att Florida besegrade Tampa Bay med 3–2 i förlängning i den andra matchen mellan lagen i Stanley Cup-slutspelet.

Målpremiär för Zibanejad när Rangers vann

idag 04:50
New York Rangers besegrade Washington med 4–3 i den andra slutspelsmatchen. Rangers svenske stjärna Mika Zibanejad gjorde sitt första slutspelsmål för säsongen när New York-laget utökade sin ledning i matchserien.

Nylander "en möjlighet" nästa match

idag 03:18
Torontos svenske storstjärna William Nylander har missat de två första slutspelsmatcherna mot Boston på grund av en hittills inte avslöjad skada. Inför den tredje matchen mellan lagen kan han dock eventuellt komma till spel, skriver nhl.com.

Ännu en missad chans: "Känns tomt"

igår 23:24
Ännu ett missat kval – ännu en missad möjlighet. Mesta mästarna Djurgården får spela i näst högsta serien för tredje säsongen i rad – det har inte hänt sedan 1940-talet. Det känns tomt och tufft. Mest tomt, säger lagkaptenen Marcus Krüger.