Lördag 25 Sep
Stockholm

Oviss framtid för friad spelare

I dag friades den allsvenska stjärnan från åtalet om våldtäkt. Men än är allt inte helt grönt. ”Jag vill sätta mig i samtal med honom”, säger ordföranden till Nyheter24.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Den allsvenska stjärna som åtalats för våldtäkt av en 18-årig flicka friades i dag helt av Gävle tingsrätt. Men trots det är allt förstås inte frid och fröjd.

- Vi har precis läst domen och måste värdera den. Och vi vill invänta tills dess att domen vinner laga kraft, den sjunde januari, säger klubbens ordförande.

Kammaråklagare Birgitta Fernlund säger till Nyheter24 att hon med största sannolikhet kommer att överklaga.

– Jag anser att utifrån den bevisning som presenterades borde han fällts till ansvar, säger hon till Nyheter24.

Oavsett om domen överklagas eller inte hördes det på ordföranden att han såg problemen som klubben och spelaren kan komma att utsättas för om han stannar i föreningen och allsvenskan.

- Vi kommer att diskutera det här internt och med spelaren. Vi vill veta hur han ser på saken, om han vill vara kvar eller kanske gå till utlandet, säger ordföranden till Nyheter24.

Åklagaren hade i sin slutplädering för någon vecka sedan yrkat på två års fängelse och utvisning för den allsvenska stjärnan. Den senare har medgett att han och 18-åringen hade sex men förnekat att det förekommit något tvång. Hon har å sin sida hela tiden påstått att hon låg och sov.

Tingsrätten i Gävle anser att det inte är fullt klarlagt vad som hänt och det var därför som man valde att fria spelaren.

Klubben kommer att sätta sig ner och diskutera framtiden med spelaren så snart som möjligt.

Kommentera
Kopiera länk
Dela