Lördag 24 Sep
Stockholm

Svenskarna som drar till Turkiet

1 av 2
2 av 2

Man kan kalla det för ett All Star-lag. Ett gäng svenskar åker till Turkiet och visar upp sig, bland dem ”Poppen” Björklund, Emra Tahirovic, Abgar Barsom och Markus Jonsson.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Den tidigare spelaren Hasan Cetinkaya arrangerar en resa till Alanya i Turkiet där spelare ska få chansen att visa upp sig. Som ett All Star-lag, det är några namnkunniga spelare som är med på resan.

Cetinkaya vill sätta ihop ett lag som ställs mot etablerade klubblag i träningsmatcher, på så sätt ska dessa spelare få chansen att visa upp sig.

- Intresset är stort att spela mot oss och förhoppningsvis får vi ihop lag. Då kan spelarna visa upp sig och få kontakt med nya klubbar, säger Cetinkaya till Fotbollskanalen.

De som åker med till Turkiet är Christoffer "Poppen" Björklund, Abgar Barsom, Markus Jonsson, Haris Laitinen, Kristoffer Näfver, David Durmaz, Emra Tahirovic, Andres Vasquez, Anatoli Ponomarev, Christos Christoforidis och Felix Magro. Kanske kommer även Eric Bassombeng med. Två tränare är också aktuella.

- Att sätta ihop ett lag med spelare utan klubbar… Det har aldrig gjorts förut. Åtminstone inte i Sverige. Vi hoppas att det här blir en succé.

- Vi räknar med omkring 40 scouter, avslutar Cetinkaya.

En som en tid letat efter en klubb är Abgar Barsom. För en tid sedan sade han till Nyheter24:

- Jag vill vänta på den rätta klubben. Det kan vara dumt men det får vi se då.

Kanske är det här rätt väg att gå, det låter i alla fall onekligen som ett spännande koncept.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.