- Foto: Bildbyrån

BP tonar ner förväntningar

Brommapojkarna har värvat intressanta spelare inför 2010. Men än ligger man lågt. ”Det tar längre tid än ett år att etablera sig”, säger Pablo Piñones-Arce.


Babis Stefanidis, Pablo Piñones-Arce och Pontus Segerström var tidigare lyckosamma i Brommapojkarnas 81:or på 1990-talet. Och nu är de tillbaka i klubben.

Tränaren Kim Bergstrand gillar det han ser, med hemvändare i truppen.

– Jag hoppas att BP lyckas med det här igen. Målet är att spelarna ska bli så bra att de kan ge sig av på större äventyr, men att de sedan kommer tillbaka. Vi kan kanske bli fotbollens svar på Modo, säger Bergstrand.

Men även om det är intressanta nyförvärv, och Segerström har varit mycket lyckosam i Norge och önskades även av Djurgården, har man en del att jobba på. I alla fall sett till 2009.

- Vi släppte in på tok för mycket mål. Försvarsspelet måste bli bättre, säger Kim Bergstrand till Dagens Nyheter.

Anfallaren Pablo Piñones-Arce tycker inte att man kan ställa så höga krav på BP, i alla fall inte riktigt än trots ett ganska bra fjolår.

– Det tar längre tid än ett år att etablera sig, men vi har ett spännande lag på gång. Det gäller inte bara mig, Pontus och Babis. Det gäller hela truppen, säger han.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Hammarby värvar mittback från Bundesliga

Larmet: Stor risk att luta sig mot tv-pengar

Många allsvenska klubbar förlitar sig till stor del på tv-pengar som intäkt. Då tornar framtidens tv-avtal upp sig som ett stort orosmoln – risken är att klyftorna i allsvenskan ökar. De mindre klubbarna kommer få det tuffare, säger Carlos Esterling på revisionsföretaget EY.

Bortafacit talar för Häcken: “Skapar känslor”

1 timme sedan
1–2-förlust senast, men inför kvällens retur lever hoppet om semifinal i Champions League för Häcken. Vi är inte lika säkra som PSG att de är klara för semifinal, säger tränaren Mak Lind. Årets bortafacit talar för Göteborgslaget.

Världsmästaren missar VM efter misstaget: "Skäms"

2 timmar sedan
Han har tolv VM-guld i olika former av bänkpress. Men Eddie Berglund kommer inte få tävla i bänkpress-VM i Texas i år. Svenska styrkelyftförbundet missade nämligen att anmäla medaljkandidaten.

Stjärnan: Ta utebliven mens på större allvar

2 timmar sedan
Efter ett oväntat svagt resultat i OS-tremilen 2022 började skidstjärnan Ebba Andersson leta fel. Var det kanske konstigt att hon inte fått mens på länge? Är menstruationen utebliven eller oregelbunden är det ett tecken på någonting, säger hon till Aftonbladet.

Hon är hockeystjärnan Niklas Hjalmarssons kända exfru

idag 11:09
Niklas Hjalmarsson är en av få svenskar som vunnit Stanley Cup, men hur bra koll har du egentligen på den tidigare hockeystjärnan? Nyheter24 har samlat det som googlas mest om honom.