Tisdag 27 Sep
Stockholm

BP tonar ner förväntningar

Brommapojkarna har värvat intressanta spelare inför 2010. Men än ligger man lågt. ”Det tar längre tid än ett år att etablera sig”, säger Pablo Piñones-Arce.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Babis Stefanidis, Pablo Piñones-Arce och Pontus Segerström var tidigare lyckosamma i Brommapojkarnas 81:or på 1990-talet. Och nu är de tillbaka i klubben.

Tränaren Kim Bergstrand gillar det han ser, med hemvändare i truppen.

– Jag hoppas att BP lyckas med det här igen. Målet är att spelarna ska bli så bra att de kan ge sig av på större äventyr, men att de sedan kommer tillbaka. Vi kan kanske bli fotbollens svar på Modo, säger Bergstrand.

Men även om det är intressanta nyförvärv, och Segerström har varit mycket lyckosam i Norge och önskades även av Djurgården, har man en del att jobba på. I alla fall sett till 2009.

- Vi släppte in på tok för mycket mål. Försvarsspelet måste bli bättre, säger Kim Bergstrand till Dagens Nyheter.

Anfallaren Pablo Piñones-Arce tycker inte att man kan ställa så höga krav på BP, i alla fall inte riktigt än trots ett ganska bra fjolår.

– Det tar längre tid än ett år att etablera sig, men vi har ett spännande lag på gång. Det gäller inte bara mig, Pontus och Babis. Det gäller hela truppen, säger han.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.