1 av 3
- Foto: Bildbyrån
2 av 3
- Foto: Bildbyrån
3 av 3
- Foto: Bildbyrån

DIF närmar sig egen arena

Djurgårdens planer på en ny arena går framåt, med Östermalms IP som huvudspår. Den sista januari ska klubben presentera en budget för byggandet av en egen arena.


Djurgården är på väg att lämna Stockholms Stadion. Swedbank Arena byggs i Solna och vid Globen byggs det också nytt. Men Djurgården vill ha en egen arena på Östermalms IP, nära den nuvarande hemmaarenan.

- Den sista januari ska vi presentera en budget för vårt nya arenaprojekt vid Östermalms IP. Redan på måndag går det här arbetet in i en intensivare fas för oss, säger Djurgårdens vd Alf Johansson till FotbollDirekt i dag.

- Det känns som att vi har en väldigt god chans att lyckas med det här. Vi har verkligen en bra kommunikation med Stadshuset.

Även Kista och Storängsbotten har nämnts som tänkbara platser för en ny hemmaarena. Men förhoppningen står alltså till Östermalms IP.

- Klart att det är en drömalternativ. Det känns som att mycket ska gå fel nu för att det inte ska bli av. Men jag vill ändå betona att det fortfarande återstår mycket hårt arbete för att det här ska bli verklighet.

Det pratas om en arena för 500 till 600 miljoner kronor, en kalkyl som är jämförbar med den kalkyl man tog fram redan 2007. Alf Johansson poängterar dock att man kan anpassa sig och göra arenan lite mindre om det blir för dyrt.

Dif
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Verstappen vinner F1-sprinten i Shanghai

1 timme sedan

Stark högt upp i Texas

3 timmar sedan
Maja Stark och Anna Nordqvist är högt upp på resultattavlan efter andra rundan i årets första majortävling, i Texas på USA-touren. Stark gjorde visserligen en bogey men vägde upp det mer än väl genom fyra birdies, tre under par på rundan.

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

igår 21:50
Brynäs har tagit ett järngrepp i SHL-kvalet mot Djurgården. En blixtvändning i tredje perioden tog Brynäs till 2–1-seger och ledning med 2–0 i matcher. Vi vet vad vi kan och vi har karaktären, säger matchvinnaren Karlis Cukste.

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

igår 21:48
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

igår 21:22
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg visar klass – bara ett slag efter

igår 20:44
Det svenska stjärnskottet Ludvig Åberg håller sig kvar i täten och fortsätter visa klass i RBC Heritage, USA-tourtävlingen i South Carolina. Eller vad sägs om fem birdies på andra rundan?