Tisdag 27 Sep
Stockholm

DIF närmar sig egen arena

1 av 3
2 av 3
3 av 3

Djurgårdens planer på en ny arena går framåt, med Östermalms IP som huvudspår. Den sista januari ska klubben presentera en budget för byggandet av en egen arena.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Djurgården är på väg att lämna Stockholms Stadion. Swedbank Arena byggs i Solna och vid Globen byggs det också nytt. Men Djurgården vill ha en egen arena på Östermalms IP, nära den nuvarande hemmaarenan.

- Den sista januari ska vi presentera en budget för vårt nya arenaprojekt vid Östermalms IP. Redan på måndag går det här arbetet in i en intensivare fas för oss, säger Djurgårdens vd Alf Johansson till FotbollDirekt i dag.

- Det känns som att vi har en väldigt god chans att lyckas med det här. Vi har verkligen en bra kommunikation med Stadshuset.

Även Kista och Storängsbotten har nämnts som tänkbara platser för en ny hemmaarena. Men förhoppningen står alltså till Östermalms IP.

- Klart att det är en drömalternativ. Det känns som att mycket ska gå fel nu för att det inte ska bli av. Men jag vill ändå betona att det fortfarande återstår mycket hårt arbete för att det här ska bli verklighet.

Det pratas om en arena för 500 till 600 miljoner kronor, en kalkyl som är jämförbar med den kalkyl man tog fram redan 2007. Alf Johansson poängterar dock att man kan anpassa sig och göra arenan lite mindre om det blir för dyrt.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.