1 av 2
- Foto: Bildbyrån
2 av 2
- Foto: Scanpix

”Lagerbäck har tagit över ÖSK”

I USA har man inte full koll på svensk fotboll. Där påstås förre förbundskaptenen Lars Lagerbäck ha tagit över Örebro SK. ”Det kommer som en nyhet för mig”, säger Lagerbäck.


Det är den amerikanska nättidningen Soccer America Daily som hävdar att Lasse Lagerbäck tagit över tränarsysslan i Örebro SK efter Sixten Boström. Men Sveriges tidigare förbundskapten är ovetandes om sitt påstådda nya jobb.

- Det kommer som en nyhet för mig också. Men nej, det stämmer definitivt inte, säger han.

Lagerbäck jobbar kvar inom det Svenska fotbollförbundet men håller utkik efter ett nytt jobb som förbundskapten eller tränare i ett klubblag. Dock är han inte klar för ÖSK.

- Vad gäller Sixten Boström så vet jag inte. Men var jag själv jobbar det vet jag precis, säger Lagerbäck till tidningen Nerikes Allehanda.

Det var i en artikel kring ÖSK-spelaren Alejandro Bedoya som den amerikanska nättidningen påstod att Lagerbäck, efter nio år med landslaget, tagit över i Örebro SK.

“Bostrom has departed as head coach and to replace him, Orebro hired former Swedish national team coach Lars Lagerback, whose nine years in charge ended last October when Sweden fell short of qualifying for the 2010 World Cup”, skriver de bland annat.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Friidrotten sågas för OS-prispengar

Stjärnan riskerar att missa FA-cupsemifinalen

1 timme sedan
Erling Braut Haaland dras med skadebekymmer och riskerar att missa Manchester Citys FA-cupsemifinal på Wembley på lördagen.

Guide: Allt du behöver veta inför SM-finalerna

3 timmar sedan
Skellefteå gör sin tionde SM-final i historien – Rögle har tio raka segrar i det här SM-slutspelet. Hamnar SM-guldet i norr eller söder? Här är förutsättningarna inför finalserien som startar på lördagen.

Så mycket kostar det att se allsvensk fotboll

3 timmar sedan
Discovery+ och Eurosport förs samman med HBO Max och bildar den nya strömningstjänsten Max. Den som vill se allsvensk fotboll och allt från OS i sommar behöver köpa abonnemang. Det billigaste alternativet kostar 349 kronor i månaden.

Allt om Alexander Isak: Familj, klubbar, lön och mål

idag 14:32
Alexander slog igenom med dunder och brak i allsvenska AIK. Sedan dess har han representerat flera europeiska klubbar. Nyheter24 har tagit en närmare titt på vad svenskarna googlar mest om fotbollsstjärnan.

Hurtig borta hela säsongen av "personliga skäl"

idag 14:15
Svenska landslagsstjärnan Lina Hurtig missar resten av säsongen. Det beskedet ger Arsenals tränare Jonas Eidevall. Hon är fortfarande borta av personliga skäl och vi måste respektera det, säger han.