Måndag 8 Aug
Stockholm

ÖSK hoppas på Abramovichs stjärnbygge

1 av 3
2 av 3
3 av 3

Örebro SK åker till Spanien på träningsläger inför den allsvenska säsongen. Där hoppas man möta ryska Champions League-lag. ”Inga motstånd är för svåra”, säger tränaren Sixten Boström.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Örebro SK ska åka på läger i spanska Nerja. Väl där hoppas man på ordentligt motstånd, kanske av någon av de ryska storklubbarna, som CSKA Moskva och Rubin Kazan. ÖSK-tränaren Sixten Boström har önskemål om att ställas mot giganterna.

- Inga motstånd är för svåra. Vi behöver erfarenheten om vi vill ut i Europa, säger Sixten Boström.

Innan har man mest mött lag från en lägre division, men nu ska det bli ändring. Det ska göra ÖSK ännu bättre, men man är redan en bit på vägen, menar Boström.

- Nu märker vi att lag som AIK och Elfsborg tycker att vi är bra och de ringer och frågar om de får möta oss. Det har hänt något med ÖSK. Och vi tycker själva att vi mår bra av att spela mot internationella lag. Än är det inte klart vilka av de här lagen vi får möta i Spanien. Men jag hoppas att det blir två Champions League-lag, säger tränaren till Nerikes Allehanda.

Chelseas ägare Roman Abramovich var från 2004 storsponsor i CSKA Moskva. I oktober 2005 sålde han det företag han sponsrade dem med, Sibneft, till Gazprom och eftersom de senare redan sponsrade Zenit St Petersburg avslutade man sponsordealen.

CSKA Mosva blev den första ryska klubb att vinna en europeisk storturnering när man i maj 2005 vann UEFA-cupen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.