Måndag 15 Aug
Stockholm

Nye MFF-ordföranden siktar på stabilitet

Med största sannolikhet blir Håkan Jeppson ny ordförande i Malmö FF efter Bengt Madsen. ”Stabilitet och harmoni är framtiden”, säger han.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Fansen fick som de ville och Bengt Madsen lämnade ordförandeskapet i Malmö FF. Den som med största sannolikhet tar över är den vice ordföranden Håkan Jeppsson, till vardags vd för den stora fönster- och dörrkoncernen Inwido med över 4000 anställda och sex miljarder i omsättning.

- Jag bygger mitt ledarskap på förtroende. Jag tycker det är viktigt med öppenhet och information. Medarbetare som förstår bilden gör ett bra jobb. Jag är en kommunikativ ledare, ger mycket feedback. Det behövs för det går fort i dagens samhälle.

49-åringen vet också vad som är viktigt för framtidens Malmö FF.

– Stabilitet och harmoni, att föreningen får tillbaka självförtroendet. Det är klart att vi måste leverera resultat på de stora spelarsatsningar som jag faktiskt tycker vi gjort de senaste åren. VI har investerat mycket pengar. Vi har också investerat mycket pengar i arenan och måste dra in mer för att säkra framtiden. Vi har inte utrymme för många fler dyra spelarköp, säger han till Sydsvenskan.

– Stabilitet gäller även organisationen, nu har Hasse Borg, Hans Gren och Bengt Madsen lämnat klubben inom en väldigt kort tid.

Han passar också på att beklaga Bengt Madsens avhopp. I alla fall att han kanske inte alltid fått beröm för allt han gjort för klubben.

– Bengt har gett hela 30 år till Malmö FF och varit en mycket stor ledare för klubben under hela denna tid. Han har gjort Malmö FF till en modern förening något han inte alltid fått cred för. Han har byggt en mycket stark ekonomi och framför allt har vi honom att tacka för Swedbank Stadion.

– Man kan alltid diskutera resultat, men för dem har vi ett kollektivt ansvar.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.